Arama sonuçları

Boston Üniversitesi: 'Yüz yüze eğitim' Ocak 2021’e ertelenebilir

Boston Üniversitesi: 'Yüz yüze eğitim' Ocak 2021’e ertelenebilir

Boston Üniversitesi: 'Yüz yüze eğitim' Ocak 2021’e ertelenebilir. Boston Üniversitesi, sonbaharda yüz yüze eğitimin başlamasının mümkün olmayabileceğini ve kampus açılışını da Ocak 2021'e erteleyebileceğini duyuran ilk ABD üniversitesi oldu.  Eğer sağlık yetkilileri öğrencilerin bir araya gelmesinin güvenli olmadığına kanaat getirirse, kampus önümüzdeki yılın başına dek kapalı kalabilir.

BOSTON ÜNİVERSİTESİ 'YÜZ YÜZE EĞİTİMİ'  OCAK 2021'E ERTELEDİ

Forbes’dan Susan Adams’ın haberine göre, 1839 yılında kurulan ve bünyesinde 33 bin öğrencinin eğitim gördüğü Boston Üniversitesi, bugün acil durum planını iletişim departmanının yürüttüğü BU Today adlı haber sitesi üzerinden açıkladı.

22 Mart Pazar günü kampus kapılarının kapanmasından bu yana, Boston Üniversitesi Başkanı Robert Brown Kovid-19 “İyileşme Planı”na katkıda bulunmaları için beş çalışma grubunu bir araya getirdi. Bu grupların arasında uzaktan eğitimi inceleyen bir grup ve kampus hayatına odaklanan bir grup daha yer alıyor.  

BU Today makalesine göre, okulun Ocak ayında başlaması, sağlık otoritelerinin sosyal uzaklığın sonbaharda da sürmesi gibi ‘muhtemel gözükmeyen’ bir karara varıldığı takdirde uygulanacak.

YAZIN YAPACAĞI YÜZ YÜZE EĞİTİMİ DE DUYURMUŞTU

Fakat yine de bir ABD üniversitesinin, yüz yüze eğitimin 9 ay kadar uzun bir süre ertelenmesinin ihtimal dahilinde olduğunu duyurması büyük önem taşıyor. Boston Üniversitesi, yazın yüz yüze gerçekleştirilecek tüm derslerin de iptal olduğunu açıklamıştı. Bu dersler de online olarak yapılacak.

Amerikan Bağımsız Üniversiteler Konseyi Başkanı Richard Ekman, 659 kolejden bazılarının kampus açılışlarını ertelemek zorunda kalıp kalmayacaklarını düşünmeye başladıklarını açıkladı. Bazı kolejler bu gecikmenin bir ayla sınırlı kalabileceğini düşünürken, bazıları daha uzun süreli ertelemeleri de ihtimal dahilinde görüyor. Ekman, “Hepsi sağlıkla ilgili daha çok açıklama yapılmasını bekliyor” diyor.

EKONOMİK SIKINTI BAŞ GÖSTEREBİLİR

ABD’deki küçük kolejlerin yaklaşık üçte biri, yarım yıldan daha az bir sure daha öğrencilerden okul ücreti alamaz veya kayıtlı öğrencilerden bir gelir elde edemezse kaynaklarını tüketecek. Ekman, “Eğer bu okullar altı ay boyunca bir gelir elde edemezlerse, sıkıntı baş gösterir” diyor.

Üniversiteler sonbaharda açılabilse bile, pek çok ailenin finansal açıdan zararda olması kayıtların azalacağını gösterir yönde. Öğrencilerin eğitimlerini erteleme veya daha uygun ücretli devlet ve bölge üniversitelerine kaydolabileceği ihtimali de göz önünde bulunduruluyor.

Boston Üniversitesi’ndeki çalışma grupları, kampus eğitiminin yeniden başlaması durumunda neler yapılması gerektiğini de planlıyor. Üniversite Başkanı Brown, “Bu durum bir düğmeyi çevirip her zamanki işimize dönmek kadar kolay olmayacak. Bu planlamayı şimdiden yapmaya başlamamız bir gereklilik” diyor.

Petek SAMATYALI

www.pervinkaplan.com

14-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş