Arama sonuçları

Branş öğretmenlerine 'derslerde ayetleri anlatın' talimatı

Branş öğretmenlerine 'derslerde ayetleri anlatın' talimatı

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ortaokul derslerinde branş öğretmenleri için "Kuran'daki bilim ayetleri"ni içeren bir "kılavuz" hazırlanacağını ve öğretmenlerin buna göre ilgili ayetleri derslerde anlatacağını açıkladı.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Hafızlık İmam Hatip Ortaokulları Çalıştayı" düzenlendi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Serdivan Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi'nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, çalıştayın amacını anlattı.

Durmuş, şöyle dedi: "Gayemiz, sadece hafızlığı yaparak Kur'an-ı Kerim'i ezberinde tutmuş olmasın, Kur'an'ın emir ve hükümleri çerçevesinde Kur'an'ı yaşayan bir insan olsun. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizlerin sadece hayatını nizam etmek için değil, aynı zamanda bilimine kaynaklık ediyor.

MEVSİMLERİ İŞLERKEN "AYET HÜKMÜ" PAYLAŞILACAK

Durmuş, "Kur'an'da bilim ayetleriyle ilgili hükümlerin çıkarıldığını" belirtip şöyle devam etti:

"Elimizde hazır. Bundan sonraki süreçte 5, 6, 7, 8. sınıftaki ilgili branş öğretmenlerimizin dersleri hangi kazanımlarıyla ilgiliyse bunlarla ilgili de bir kılavuz hazırlayacağız. Örneğin Fen Bilimleri öğretmeni mevsimler konusunu işlerken, Kur'an-ı Kerim'deki ilgili ayet hükmünü orada çocuklarla paylaşacak."

17-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş