Arama sonuçları

BŞEÜ, 'Yeşil Kampüs' platformunda dünyada ilk 300 üniversite arasında

BŞEÜ, 'Yeşil Kampüs' platformunda dünyada ilk 300 üniversite arasında

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin (BŞEÜ) 2021 yılı UI Green Metric (Yeşil Kampüs) derecelendirmesinde dünyanın ilk 300 üniversitesi arasında yer aldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, üniversitelerin sürdürülebilirlik, eğitim, altyapı, çevre ve enerji, iklim değişikliği gibi hususlarda değerlendirildiği UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2021 yılı sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

Açıklamada, Üniversite Sıfır Atık Koordinatörü Doç. Dr. Edip Avşar, Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Şenay Balbay ve Dr. Öğr. Üyesi Adem Sarıhan tarafından idari birimler ile koordineli yürütülen çalışmalar neticesinde merkez kampüsün, dünyanın en yeşil üniversiteleri sıralamasında ilk 300 içinde yer aldığı vurgulandı.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 12. SIRADA

Üniversitenin, yapılan değerlendirmede toplamda 6825 puan alarak, dünya çapında 956 üniversite arasında 275. sırada, Türkiye üniversiteleri arasında sıralamaya giren 71 üniversite içinde 15. sırada ve devlet üniversiteleri arasında ise 12. sırada yer aldığı kaydedildi.

21-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş