Arama sonuçları

Bu da oldu: 'Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı' kuruldu

Bu da oldu: 'Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı' kuruldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, İlahiyat, Eğitim ve Fen Edebiyat fakültelerinden öğretim üyelerinin katılımıyla disiplinlerarası "Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı" kuruldu.

SAÜ'den yapılan açıklamaya göre, ana bilim dalının kurulması ve alanla ilgili ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı açılması Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı.

YÖK, PROGRAMI ONAYLADI

Başkanlığını İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Meydan'ın yürüteceği programa, 2021 yılı güz döneminden itibaren öğrenci alınması planlanıyor.

YETERLİLİKLERE UYGUN DİPLOMA HAKKI ELDE EDECEKLER

Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hastaneler, Kredi Yurtlar Kurumu yurtları, ceza ve tutuk evleri, yaşlı bakım ve huzurevleri, yetimhane ve yetiştirme yurtları, dezavantajlı bireylere yönelik manevi destek hizmetleri ve aile rehberlik bürolarında görev alan/almak isteyenlerin ihtiyaç duydukları yeterlilikleri geliştirmeye yönelik eğitim verilecek.

Programda eğitimini tamamlayanların 25 Ekim 2019 tarih ve 30929 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun Manevi Danışman 6. Seviye Ulusal Meslek Standardı'nda belirlenen yeterliliklere uygun diploma hakkı elde edecek. Programda, İlahiyat Fakültesi'nden Din Eğitimi, Psikolojisi ve Sosyolojisi öğretim üyeleri, Eğitim Fakültesinden Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Fen Edebiyat Fakültesi'nden Sosyal Hizmet ana bilim dalı öğretim üyeleri disiplinlerarası anlayışla eğitim-öğretim ve araştırma çalışmaları yürütecek.

29-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş