Arama sonuçları

Bu da oldu: Veliler indirim istedi, okul yönetimi öğrencilerin kaydını sildi

Bu da oldu: Veliler indirim istedi, okul yönetimi öğrencilerin kaydını sildi

Bu da oldu: Veliler indirim istedi, okul yönetimi öğrencilerin kaydını sildi. Veliler ücretlerde indirim talep edince bir özel okulun yönetimi "ceza" kesti ve velilere ücretlerini geri göndererek, öğrencilerin kaydını silerek, e-okul sisteminden attı.

Salgın nedeniyle hem kamuda hem özel sektör okullarında okuyan milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim alıyor.

BU DA OLDU: VELİLER İNDİRİM İSTEDİ, OKUL YÖNETİMİ ÖĞRENCİLERİN KAYDINI SİLDİ

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçen özel bir okulda aileler, uzaktan eğitimde bazı hizmetleri alamadıklarını belirterek ödedikleri ücretten bir miktar indirim talep etti. Bunun üzerine okul yönetimi, kalan ayların tüm parasını iade ederek, öğrencilerin kaydını sildi ve velileri e-okul sisteminden attı.

Hürriyet'in haberine göre; Erenköy’de bulunan anaokuluna kayıtlı 4 yaş grubundaki 11 öğrencinin velisi ortak bir karar aldı. Veliler, öğrenci başına 40-50 bin TL ödedikleri okul yönetimine yazılı bir talep iletti. Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitimde istenen verimin sağlanamadığını düşünen veliler, ödedikleri ücretin belirli bir miktarının iadesini, kullanılmayan kırtasiye malzemesinin de iadesini istedi. Bu talep üzerine okulun sahibi de olan yönetici sinirlenerek, velilere ödedikleri ücreti iade etti ama çocukların da kaydını sildi. Şaşkınlığa düşen veliler okul müdürünü aradıklarında ise şu yanıtı aldı: “Talebinizi doğrudan bana iletmek yerine okul sahibine de ilettiğiniz için sonuç bu oldu. Yapacağım bir şey yok.”

Yıl ortasında ortada kalan ailelerden bir kısmı, çocuklarını başka okullara kaydederken bir kısmının ise henüz okul bulamadığı öğrenildi.

12-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş