Arama sonuçları

Bu sözleri tepki çekti: Eğitimde asıl yük öğretmen maaşları

Bu sözleri tepki çekti: Eğitimde asıl yük öğretmen maaşları

Bu sözler tepki çekti: Eğitimde asıl yük öğretmen maaşları. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “eğitimde asıl yükün öğretmen maaşları” olduğunu söylemesi tepki çekti

 

Selçuk, uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında öğretmen maaşlarıyla ilgili sözleri tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada “özür dile” tag altında Selçuk’un sözleri eleştirildi.

BU SÖZLER TEPKİ ÇEKTİ: EĞİTİMDE ASIL YÜK ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Özel okulların uzaktan eğitim döneminde yatırım yaptıklarını, bu yüzden de indirim istenmemesi gerektiğini söyleyen bir vakıf üniversitesi temsilcisinin sözleri üzerine Selçuk da eğitimde asıl yükün öğretmen maaşlarıyla olduğunu dile getirdi. Selçuk, şöyle dedi:

"Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesine bakarsanız yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz. Neye göre, personel maaşına göre. Bu tüm okullar için böyledir. Yani asıl yük kira varsa kirada ve öğretmen maaşındadır. Geri kalan yük vergi yüküdür ve elektrik, su parasıdır. Vergi yükü devam ederse, eğer maaş devam ederse büyük ihtimalle bizim masraflarımızda Milli Eğitim Bakanlığı’nın, büyük bir azalma olmaz ama başka yerlerde daha fazla bütçeye ihtiyacımız olur ki öyle oluyor zaten."

 

29-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş