Arama sonuçları

Bursa'da yaklaşık 250 bin öğrenci sporla buluşacak

Bursa'da yaklaşık 250 bin öğrenci sporla buluşacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri, 250 bine yakın öğrenciyi sporla buluşturacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Merinos Parkı'nda düzenlenen etkinliğin açılış töreninde 1500 öğrenci basketboldan voleybola, macera parkurundan masa tenisine kadar farklı branşlarda spor yaptı.

SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN

Çocuklarla spor yaparak etkinliği başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, sağlıklı bir gelecek için her çocuğun en az bir spor dalıyla ilgilenmesini istediklerini belirtti.

Spor etkinliklerini maske ve mesafe kurallarına dikkat ederek başlattıklarını aktaran Aktaş, şöyle dedi: "Hemen hemen her kırsal mahallede, köyde spor tırları gezecek. Belediyenin spor tesisleri dolu dolu kullanılacak. Amaç, burada şampiyon olmak değil. Bana göre hepiniz şampiyonsunuz. Amaç, hareketsiz geçirdiğimiz günleri hareketli hale getirebilmek."

İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de öğrencilerin sporla meşgul olmasının sağlıklarının yerinde olmaları açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Dünya dijitalleşiyorken gerçekten bizim sporla meşgul olmamız hem bedensel hem ruhsal sağlığımız açısından ve geleceğin teminatı gençlerin daha sağlıklı yetişmesi açısından son derece önemli" dedi.

Daha sonra "Karizma Show" adlı akrobatik smaç ekibi, gösteri sundu.

09-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş