Arama sonuçları

Bütün bir yaz telafi eğitiminde mi geçecek?

Bütün bir yaz telafi eğitiminde mi geçecek?

Bütün bir yaz telafi eğitiminde mi geçecek? Yükseköğretim Kanun Teklifi’nde koronavirüs nedeniyle yapılamayan eğitimin yaz aylarında gerçekleştirilmesi ile ilgili madde de kabul edildi.

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. 

BÜTÜN BİR YAZ TELAFİ EĞİTİMİNDE Mİ GEÇECEK?

Buna göre ilçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri yapılacak. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

YAZ TATİLİ TELAFİ EĞİTİMİNDE GEÇER Mİ?

Bu madde ile birlikte öğrenci ve velilerin aklında da "yaz telafi eğitimi ne kadar sürecek?" sorusu geldi. Bu soruya yanıtı ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi. Telafi eğitimiyle ilgili düzenlemenin yasalaşmasının ardından Twitter mesajında şunlara yer verdi:

"TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitimi düzenlemesi” kısmi ve hızlandırılmış bir “telafi” sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz."

MEB AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı da telafi eğitimiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitim düzenlemesi” ile ilgili ek bir bilgilendirme yapma zarureti doğmuştur; 

Telafi eğitimi kaybedilen okul zamanının hızlandırılmış ve kısmı bir tamamlayıcısıdır. Yani telafi eğitimi okulların kapalı kaldığı iş günü kadar yapılmaz. TV, EBA ve telafi eğitimi birbirinin tamamlayıcısıdır. Yapılan düzenleme olağanüstü haller ve mücbir sebepler için mevzuat uyumlulaştırma çalışmasıdır. Özet olarak yaz aylarının tümüyle eğitimle geçmesi söz konusu değildir."

15-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş