Arama sonuçları

Cağaloğlu Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Cağaloğlu Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Cağaloğlu Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Sultan Abdülmecid’in annesi Bezmiâlem Vâlide Sultan’ın aracılığıyla 21 Mart 1850 tarihinde Vâlide Mektebi adıyla kuruldu. Osmanlı Devleti'nin ilk “sivil lisesi” unvanına sahip.

Cumhuriyet Dönemi'nde okul, 1911-­1933 yılları arasında İnas İdadisi, 1933-­1983 yılları arasında Türkiye'nin ilk kız lisesi olan "İstanbul Kız Lisesi" olarak hizmet verdi.

1983’te Almanca eğitim veren okul, “Anadolu Lisesi” statüsüne geçerek “Cağaloğlu Anadolu Lisesi” adını aldı.  2006­-2007 eğitim­ öğretim yılından itibaren de Hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıllık eğitim vermeye başladı. Proje okullardan.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi hangi puan ve yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Diplomasının özelliği nedir? Hangi programlar uygulanıyor? Yatılı okumak mümkün mü? Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener pervinkaplancom instagram yayınında sorularımızı yanıtladı.

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ: HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALIYOR?

Kontenjan geçen seneye göre kaç kişi arttı? Sınıflar kaç kişilik olacak ve kaç hazırlık sınıfı açacaksınız?

Bu yıl 204 öğrenci alacağız. Geçtiğimiz yıl 180 öğrenci almıştık. Geçtiğimiz seneye göre 24 kişilik/%13’lük bir artış var. Hazırlık kademesinde 6 sınıfımız mevcut. Bu sene sınıflarımız en fazla 34’er kişilik olacak.

2018 ve 2019 yıllarında hazırlık sınıfına en son giren öğrencilerin puanları ve yüzdelik dilimleri nedir?

2018 ------- 0,08-0,45 ------- 441,1641

2019 ------- 0,06-0,34 ------- 489,6748

2018-2019 yıllarında en son giren öğrencilerin hangi dersten kaç yanlışları oldu?

2018 ------ 0,45 ------ 3 yanlış Türkçe, 2 yanlış Matematik gibi…

2019 ------ 0.34 ------ 1 yanlış Fen, 1 yanlış Türkçe gibi…

NAKİL DÖNEMİNDE PUANLAR NE OLUR?

İlk merkezi yerleştirmenin ardından iki nakil döneminden ilkinde puanınız aynı kaldı ama ikinci nakilde yaklaşık 5 puan yükseldi. Bu yıl kontenjanı geçen yıla göre 24 kişi arttı ama öğrenci sayısı da arttı. Siz bu yıl da nakiller döneminde puanınızın yükseleceğini düşünüyor musunuz?

Her nakil döneminde mutlaka puanımız yükseliyor. Özellikle farklı tür bir okulda okuyan veya yüksek puanla başka okulları tercih eden öğrenciler bu dönemde tercihlerini Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden yana kullanabiliyor. O nedenle nakillerde puanın düştüğüne hiç şahit olmadık.

HAZIRLIK ZORUNLU MU?

Almanca hazırlık zorunlu mu? Yeterlilik sınavına girerek, hazırlık atlamak mümkün mü?

Evet, bu sistemsel olarak mümkün fakat Almanca’yı az da olsa bilerek gelen öğrencilerimiz bile hazırlık okumak istiyorlar. Çünkü biz okulumuzda Almanca’nın en temeli hazırlıkta atmış oluyoruz. Bu açıdan da öğrencilerimiz hazırlık okumayı tercih ediyorlar.

KAÇ SAAT ALMANCA VAR?

Haftada kaç saat Almanca eğitim görülüyor?

Hazırlık sınıfında 20 saat,

9. sınıfta 4+2 saat,

10. sınıfta 4+2 saat,

11. sınıfta 4 saat,

12. sınıfta 4+2 saat.

İKİNCİ YABANCI DİL İNGİLİZCE

İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat veriliyor?

İkinci yabancı dilimiz İngilizcedir.

Hazırlık sınıfında 4 saat,

9. sınıfta 2+2 saat,

10. sınıfta 2+2 saat,

11. sınıfta 2 saat,

12. sınıfta 2 saat.

ÖĞRETMEN SAYISI NEDİR?

Okulda kaç öğretmen var? Yabancı öğretmen bulunuyor mu?

Okulumuzda 60 öğretmen 4 idareci bulunmakta. Yapılan protokol gereği Almanya’dan gelen yabancı öğretmen sayımız 6. Alman hükümeti ile yapılan protokol gereği 3 öğretmen daha göndermelerini bekliyoruz.

YATILILIK KOŞULLARI NEDİR?

Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih ediliyor. Ancak e-okul sisteminde yatılılık yalnızca kızlar için görünüyor. Erkek öğrencilerin yatılı okuma şansı yok mu? Alternatif sunuyor musunuz?

Erkek öğrencilerimiz kurum dışı olarak Çapa Fen Lisesi’nin yurdunda kalmaktadır. Bu zamana kadar yatılı öğrencilerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Yatılı öğrencilerimiz tüm Türkiye’den geliyor. Hatay’dan, Trabzon’a, Ağrı’dan Edirne’ye, Diyarbakır’dan Konya’ya kadar her ilden öğrencimiz var. Bu yılki kontenjanımız okul yurdumuzun durumuna göre daha tam netlik kazanmadı ama burada hiçbir öğrencimiz açıkta kalmaz. O konuda içiniz rahat olabilir. Şu an toplam öğrenci sayımız 718’dir. 204 kişi hazırlıklardan gelecek ve toplam 922 öğrenci eğitim-öğretim görecektir.

PANDEMİ YATILIĞI ETKİLER Mİ?

Pandeminin yatılılık için İstanbul dışından yatılı gelecek öğrenci sayısını etkileyeceğini düşünüyor musunuz?

Çok düşünmüyoruz. Çünkü şehir dışından birçok telefon alıyoruz, okulumuzu tercih edecek olanlardan.

LİSENİN DİPLOMASININ ÖZELLİĞİ NEDİR?

Lisenin diplomasının özelliğine değinecek olursak? Okul Alman Dil Diploması veriyor. Bunun avantajlarını anlatabilir misiniz ve her öğrenci bu diplomayı alabiliyor mu?

2020’nin süreci tam tamamlanmadığı için bir önceki yıldan örnek vermek gerekirse, okulumuzda 2019 yılı DSD2 diploma oranı sınava girenler arasında %91,3’dür. Okulumuzdan 147 kişi bu diplomayı almaya hak kazanmış. DSD diplomasını verme oranında DSD diploması veren okullar arasında dünyada 1. sıradayız. Türkiye’de de diploma alan öğrencilerin yarısından fazlası bizim okuldan mezun oluyor.

Bu diploma ömür boyu geçerli bir diploma. Yurtdışında okumak isteyen bir öğrenci için çok büyük bir artı. Öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında kabul avantajı sağlıyor. Özellikle bu diploma için tek tercihle Cağaloğlu’na gelen öğrencilerimiz mevcut.

Önümüzdeki yıllar için planladığınız başka diploma programları olabilir mi? Mesela Abitur gibi?

Şimdilik böyle bir planlamamız yok. Vermiş olduğumuz DSD diploması birçok açıdan çok daha avantajlı olduğu için şimdilik böyle bir düşüncemiz bulunmuyor.

ÜNİVERSİTE YERLEŞME ORANLARI

Üniversite yerleşme oranlarından söz edebililir misiniz? Öğrenciler ağırlıklı olarak hangi bölümlere yerleşiyor?

Bu bölümler en çok tercih edilen 7 bölüm. Geri kalan tüm rakamlara http://cagalogluanadolulisesi.meb.k12.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Bölümler

2017

2018

2019

Tıp Fakültesi

34

45

41

Endüstri Mühendisliği

11

21

21

Makine Mühendisliği

7

7

15

Bilgisayar Mühendisliği

7

8

8

Diş Hekimliği Fakültesi

9

9

7

Hukuk Fakültesi

10

9

5

İşletme

4

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YKS hazırlık kursu bulunuyor mu?

İsteyen öğrencilerimize 11 ve 12. sınıflarda YKS hazırlık kursları düzenliyoruz.

YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERE BAŞVURU ORANLARI NEDİR?

Mezunlarınızın yurtdışına gidiş oranları nedir?

Okulumuz öğrencileri yabancı dil (Almanca) eğitimini C1 diploması ile tamamladığı için, mezunlarımızdan bir kısmı yurt dışı üniversitelerine yerleşmektedirler. YKS'de yüksek puan almasına rağmen tercih hakkını yurtdışı üniversitelerinden yana kullanmaktadır.

Ayrıca okulumuz DAAD bursunda Türkiye'nin sayılı okullarının arasındadır. DAAD bursu, Almanya üniversitelerinde ücretsiz okumakla birlikte belli bir miktarda ihtiyaç bursunu kapsıyor. Okulumuz 2019 yılında Türkiye'de en yüksek DAAD bursu sayısına ulaşmıştır.

Bununla birlikte okulumuzda öğrenim gören yabancı uyruklu veya çifte vatandaş olan öğrenciler YKS'ye girse bile tercih hakkını YÖS'ten yana kullanmaktadır. Geçtiğimiz sene bu durumda 2 öğrencimiz bulunmaktadır. Aynı şekilde bu öğrencilerimiz de burada bir üniversiteye yerleşmeden yurtdışına çıkış yapmışlardır.

2019 yılında yaklaşık olarak 25 öğrencimiz yurt dışı üniversitelerinde okumayı tercih etmiştir.

UZAKTAN EĞİTİM SÜRERSE

Uzaktan eğitimin önümüzdeki öğretim yılında da süreceği anlaşılıyor. Velilerin de çok merak ettiği bir soru var ki; uzaktan eğitimde yabancı dil nasıl öğrenilecek? Eğer eğitim yine uzaktan olursa neler yapacaksınız? İkinci dönemi nasıl geçirdiniz?

İkinci dönem çok hızlı inisiyatif aldık ve tüm derslerimizi uzaktan yaptık. Yabancı Dil derslerine katılım ise özellikle yabancı dilin en yoğun verildiği hazırlık sınıfında eksiksiz oldu. Uzaktan eğitimin yabancı dil öğretiminde dezavantaj olmadığını gördük. Alışma sürecinin ardından uzaktan yabancı dil eğitiminde yüz yüze eğitim kadar başarı alınabileceğine inanıyoruz. Bu süreçte 2500 saatin üzerinde uzaktan eğitim dersi yaptık.

Önümüzdeki yıl uzaktan eğitim kararı alınırsa bu sene ikinci dönem yaptığımız gibi tüm derslerimizi ve kurslarımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

OKULDA SOSYAL YAŞAM

Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi? Okul öğrencilere hangi kimlikleri kazandınıyor?  

MUN, G20, Ted-X, Calfest, Sporfest, TÜBİTAK Bilim Fuarı, TÜBİTAK Projeleri, Matematik, Bilgisayar, Fizik Ve Kimya Olimpiyatları, CALFO, Müzik Şenlikleri, Okul Dergileri, Okul Gazetesi, Satranç Turnuvası, Münazara Turnuvası, Okçuluk, Voleybol, Basketbol Futbol Takımları ve daha burada sayamadığımız bir çok etkinlik söz konusu. Sadece 13 Mart’a kadar bu sene yaptığımız etkinlik sayısı 68. O nedenle öğrencilerimiz burada istediği ve bulamayacağı hiçbir çalışma yok.

23-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş