Arama sonuçları

Çağla, Milli Takım'dan kopmak istemiyor

Çağla, Milli Takım'dan kopmak istemiyor

Çağla, Milli Takım'dan kopmak istemiyor. Türkiye Kadın Buz Hokeyi Milli Takımı oyuncusu olan ve ABD'nin Üniversite Sporları Federasyonu Ligi (NCAA) takımlarından Lake Forest College'de forma giyen Çağla Çelik, milli takımdan kopmak istemediğini söyledi.

ABD'de bir yandan eğitimini de sürdüren 22 yaşındaki milli oyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitiminin tamamlanmasının ardından buz hokeyi sporunu devam ettirmekte zorlanacağını belirtti. Çelik, "Buz hokeyine başladığımda ilginin artmasını sağlamayı amaçlıyordum. Buradaki eğitimimden sonra Türkiye'ye dönüp milli takıma katkım olsun istiyorum" dedi.

ÖNCE KANADA SONRA ABD

Türkiye'deki kariyerinin ardından önce Kanada'da sporunu yapmaya devam eden ve daha sonra ABD'ye geçen Çağla, bir Türk sporcunun buz hokeyi yapmasıyla ilgili tepkiler konusunda, şunları söyledi: "Kesinlikle şaşırdılar. Hatta diğer takımdaki oyuncular genellikle karşılaşacağı takımlara bakarlar. Zaman zaman bu konuda 'nasıl başladın, nasıl NCAA'desin' diye mesajlar aldım. Bir kere başka takım oyunculardan biri gelip benimle konuşmuştu. 'NCAA ne alaka' diye tepkiler aldım. Takım arkadaşlarım beni destekliyor. Neredeyse beni idol olarak görüyorlar. Ben de onları o şekilde görüyorum. Aramızda tatlı bir iletişim var."

BALEDEN BUZ HOKEYİNE GEÇTİ

Daha önce basketbol, masa tenisi ve yüzme sporlarıyla ilgilenen Çağla, 7 sene bale yaptıktan sonra keskin bir dönüşle buz hokeyi yapmaya başladı.

Bale yaptığı dönemlerde modern dansla da ilgilendiğini vurgulayan genç sporcu, şöyle devam etti: "7 senenin sonunda baleyi bırakma kararı aldım. Benim için keskin bir geçiş oldu. Zor bir karar oldu, sonuçta 7 senelik bir emek vermiştim. Bale bana disiplin kattı. Esneklik de kazandırdı. Esneklik spor dalında her zaman avantajdır. Buz hokeyinde bunların avantajını yaşadım. Eskiden buz hokeyi Türkiye'de fazla popüler değildi ama geçmişe kıyasla ilginin arttığını gördüm. 3 yıldır Türkiye'ye gelmiyordum. Pandemiden dolayı döndüğümde antrenman fırsatım oldu. Buza ilginin fazla olduğunu gördüm. Küçük yaştaki oyuncular artmış durumda. Federasyon başkanımız da sesimizi duyurmak için çok yardımcı oluyor."

02-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş