Arama sonuçları

CAL’da müdür krizi: Veli de öğrenci de isyanda

CAL’da müdür krizi: Veli de öğrenci de isyanda

Türkiye'nin köklü Anadolu liseleri arasında yer alan ve hazırlık sınıfı olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde "müdür" krizi bir türlü son bulmuyor. Veliler, yaklaşım 2 yıl içinde okul müdürlerinin 4’üncü kez değiştirilmesine isyan etti.  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan veliler, "Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencisine ve velisine yıllarca her türlü kötülüğü yapan ve şikayetle uzaklaştırılan eski müdürün güdümündeki kadro neden hala tasfive edilmemektedir” dedi.

VELİLER 'NEDEN' DİYE SORUYOR

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan veliler memnur oldukları müdürün neden değiştirildiğini sordu. Velilerin açıklamasında şu görüşler yer aldı:  “Kendisinden memnuniyeti duyulan bir müdürün kadro ataması yapılmayarak yeni bir müdür görevlendirilmesinin mantığı nedir? Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencisine ve velisine yıllarca her türlü kötülüğü yapan ve şikayetle uzaklaştırılan eski müdürün güdümündeki kadro neden hala tasfive edilmemektedir.”

Veliler yaptıkları açıklamada "Okulumuzda tesis edilen huzur ve istikrar ortamının devamı, yeni bir idareci ile tanışma sürecine tahammülümüz kalmaması ve çocuklarımızın şer odaklarının kötü emellerine oyuncak edilmemesi için gereğinin yapılmasını ve son müdürümüz sayın Mehmet Aybek'in kadrolu olarak okulumuza atanmasını talep eder, huzur ve düzen ortamının devamı adına tüm veliler ve öğrencilerin sonuna kadar mücadele vereceğini, CAL ruhunun ve direncinin kırılamayacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz" ifadelerine yer verdi.

Polis müdahalesiyle karşılaşan veliler, müzakereler sonrası 3 kişilik heyet milli eğitim müdürü ile görüşme gerçekleştirdi.

NE OLMUŞTU?

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde veliler, okul yönetimindeki istikrarsızlığı uzun süredir dile getiriyor. Öğrencileri ile mahkemelik olduğu bilinen okulun eski müdürü Necati Yener 2020 yılında velilerin şikayeti üzerine görevden alınmıştı. Son olarak okulda Mehmet Aybek görev yapıyordu.

Bu arada lisede yeni müdür Cafer Koçyiğit​ göreve başladı. Lisenin instagram hesabından yapılan paylaşımla göreve başladığını duyuran Cafer Koçyiğit "Bu köklü kurumda görev yapacak olmanın heyecanını yaşamaktayım" dedi.

Okulun instagram sayfasından yapılan paylaşımın altına çok sayıda yorum geldi. Paylaşıma gelen yorumlarda veliler "Mehmet Aybek neden gitti? Daha önce Cafer bey neden gitmişti?", "Hayırlı olsun ama bu kadar çok müdür değiştiren öğretmen değiştiren bir LGS'de ilk 10 daki okul olur mu?" diye sordu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin en kök liselerinden Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde veliler, okul yönetimindeki istikrarsızlığı uzun süredir dile getiriyor. Öğrencileri ile mahkemelik olduğu bilinen okulun eski müdürü Necati Yener 2020 yılında velilerin şikayeti üzerine görevden alınmıştı. Son olarak okulda Mehmet Aybek görev yapıyordu. Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin yaklaşık 2 yıl içinde okul müdürlerinin 4’üncü kez değiştirilmesine veliler isyan etmişti.

01-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş