Arama sonuçları

Can Candan, Boğaziçi’ne geri döndü

Can Candan, Boğaziçi’ne geri döndü

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör Naci İnci tarafından görevine son verilen akademisyen Can Candan, geri döndü. Akademisyenler ve öğrenciler tarafından davul zurna eşliğine karşılanan Candan, “Başta barış akademisyenleri olmak üzere tüm akademisyen arkadaşlarımızın üniversitelere döneceği günleri de bekliyoruz, bunun için de mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünde tam zamanlı öğretim görevlisi olan ve 2007’den beri üniversitede eğitim veren Can Candan, İnci tarafından görevden alınmıştı. Bunun üzerine Candan yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açmıştı. Davaya daha sonra Eğitim-Sen de dahil olmuştu.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI

İstanbul 2’inci İdare Mahkemesi 20 Ocak 2022’de talebi reddetmişti. Candan karara itiraz etmesinden sonra 7’inci İdare Dava Mahkemesi, 16 Şubat’ta yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Candan şunları söyledi: “Bu tabii ki çok sevinçli bir gün ama bir yandan da hüzünlü bir tarafı var. Haksız ve hukuksuz yere derslerinden uzaklaştırılan akademisyenlerin de burada olması için mücadelemize devam edeceğiz. Buradaki mücadele, üniversitelerin mücadelesi.”

27-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş