Arama sonuçları

‘Canlı Ansiklopedim’ kalite etiketi getirdi

‘Canlı Ansiklopedim’ kalite etiketi getirdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi her branştan ve düzeyden öğretmene ve öğrencilere farklı alanlarda uluslararası proje ortaklarıyla çalışma imkanı sunuyor.

Dr. Sedat Üründül Anaokulu’nun Kalite Etiketi’ne layık görülen “Canlı Ansiklopedi” projesi öğrencileri doğa hakkında bilinçlendirdi. Nergis Sever’in liderliğinde yürütülen "Canlı Ansiklopedi" çalışması, öğrencileri doğa hakkında bilinçlendirdi.

Proje 3 ila 6 yaş grubundaki öğrencileri doğa ile buluşturarak, onlarda doğa farkındalığı ve çevre bilinci oluşmayı amaçladı. Proje kapsamında Mart’tan Haziran’a kadar olan dört aylık sürede 14 farklı konu başlığı işlendi.

ÖĞRENCİLERDE DUYARLILIK OLUŞTURDU

Öğrenciler, Atık Ayrıştırma & Geri Dönüşüm Eğitimi, Toprak Ana Çevrimiçi Eğitimi, Kompost ve Gübre, Ekim Alanın Hazırlanması gibi eğitimler aldılar. Ayrıca ‘Tohum Topu’ etkinliği düzenlenerek, tohumun ne olduğu, hangi bitkilerin, meyvelerin ve sebzelerin çekirdeklerinden tohum olduğu konuşuldu. Sonrasında tüm çocuklar kişisel tohum toplarını bahçeye ve saksılara diktiler.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları 2021-2022 eğitim öğretim yılında 6 tane uluslararası eTwinning projesine dahil olarak çalışmalarını sürdürüyor. Projeler doğa sevgisi, doğa gözlemi, doğal yaşamı koruma bilinci, kültürlerarası bilgi alışverişi, duyguları tanıma ve onlarla başa çıkma ile duyguları ifade etme konularında gerçekleştiriliyor. 

Dr. Sedat Üründül Anaokulu Müdürü İlkay Yılmaz, eTwinning projelerinin öğretmenlere ve öğrencilere çok olumlu katkıları olduğunu belirtti. Yılmaz; uluslararası işbirliklerinin öğretmenlerin mesleki gelişimlerine destek olduğunu, öğrencilerin farklı kültürlerle iletişim kurarak kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağladığını da ekledi.

 

01-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş