Arama sonuçları

Canlı ders anlatımı baskı unsuru olmasın

Canlı ders anlatımı baskı unsuru olmasın

Canlı ders anlatımı baskı unsuru olmasın. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, uzaktan eğitim kapsamında öğretmenlerin canlı ders anlatımı konusunda birtakım sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Canlı ders anlatımı baskı unsuru olmasın" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs tehlikesinin baş göstermesi üzerine 16 Mart tarihi itibarıyla okullarda eğitime ara verilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hızlı bir şekilde uzaktan eğitim başlattığını hatırlattı.

CANLI DERS ANLATIMI BASKI UNSURU OLMASIN

Geylan, öğrencilerin eğitime, okula, öğrenme sürecine, derse olan motivasyonlarını olabildiğince korumanın amaçlandığı bu sistemin doğru olduğuna işaret etti. Geylan, MEB'in ayrıca 8. ve 12. sınıf öğrencileri için daha sonra 1. ve 2. sınıf öğrencileri hariç, ara sınıflar için de canlı ders hizmetini hazırladığını ifade etti.

Geylan, bu süreçte uzaktan eğitim kapsamında öğretmenlerin canlı ders anlatımı konusunda birtakım sıkıntılar yaşandığını belirtti. Geylan, bakanlık üst düzey bürokratlarıyla yaptığı görüşmede yaşanan sorunları ve önerilerini ilettiğini aktardı.

ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR

Geylan, tüm öğretmenlerin, pandemi gerekçesiyle eğitime zorunlu olarak ara verilen bu süreçte, sahip oldukları imkanlar dahilinde ellerinden geleni yapmaya gayret ettiğini vurguladı. Ancak Geylan kimi okul yöneticilerinin canlı ders anlatımı faaliyetlerine dahil olmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesileceği şeklinde öğretmenleri adeta tehdit ettiği duyumları aldıklarını aktardı. Geylan, Bakanlığın açıklamasının canlı ders anlatımı hususunda öğretmenlere bir zorunluluk getirmediğini, okul yöneticisinin, öğretmenlerin mevzuat gereği aldığı ek ders ücretlerini ödememesinin hakkı olmadığını kaydetti. Geylan, "Canlı ders anlatımı baskı unsuru olmasın" ifadesini kullandı.

28-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş