Arama sonuçları

Çevreci öğretmen, dünya finalinde

Çevreci öğretmen, dünya finalinde

Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bilişim teknolojileri öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan, Avrupa Birliği’ne bağlı Avrupa Eğitim Vakfı’nın (ETF) düzenlediği Yeşil Beceri Ödülü’nün finalisti oldu. 39 ülkeden 134 başvurunun değerlendirildiği ödüle, Arslan, kodlama eğitimi verirken çevre temalı etkinlikler de yaptığı için aday gösterildi. 10 farklı ülkeden finalistin yarıştığı ödül için 24 Haziran’a kadar ec.europa.eu/eusurvey/runner/GreenSkillsAward adresinden halk oylaması yapılıyor, sonuçlar 25 Haziran’da açıklanacak.

"İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞARAK ÇOĞALIR"

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, daha önce Microsoft Türkiye’nin Harikalar Yaratan Öğretmeni olarak davet edildiğinde kendisiyle röportaj yaptığımız Arslan, ödül sonuçları netleşmeden önce projelerini yine Milliyet’e anlattı. Türkiye’yi temsil etmesinin gurur verici olduğunu aktaran Arslan kodlama eğitimi verirken çevre temalı çalışmalar yaptığını kaydetti. Bu çalışmalarla Çevreye En Duyarlı Okul Ödülü aldıklarını belirten Arslan, şunları söyledi:

“Son olarak öğrencilerim, yakıt pili ve hidrojen teknolojisi hakkında eğlenerek öğreten projeleriyle FCH Go Proje Yarışması’nda birinci oldu. ETF ise kodlama eğitiminde çevre temalı çalışmalar yapılmasını çok ilginç buldu. Ödülü almam halinde ETF bu çalışmaların tüm dünyada görünür kılınmasına yönelik çalışmalar yapacak. İyi örnekler paylaşarak çoğalır.” 

30'DAN FAZLA ÖDÜL ALDI

Selçuk Yusuf Arslan, öğretmenliğin yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi’nde doktora öğrencisi. Birçok uluslararası projenin Türkiye elçisi olan Arslan, 30’dan fazla ödüle layık görüldü. Yılın En Sıra Dışı Öğretmeni, Harikalar Yaratan Öğretmen, Küresel Öğretmen ödüllerini alan Arslan, JCI tarafından ‘Dünyanın En Başarılı 20 Genci’nden biri seçilmişti. Arslan’ın hedefi, genç meslektaşlarına rol model olmak.

18-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş