Arama sonuçları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan 'LGS ertelensin' çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan 'LGS ertelensin' çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan 'LGS ertelensin' çağrısı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, eğitim bileşenlerinin görüşleri de alınarak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ve Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) uygun bir tarihe alınmasını çağrısında bulundu.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA'DAN 'LGS ERTELENSİN' ÇAĞRISI

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, özel koşullara uygun, daha radikal kararlar alınması, çocukları ve gençleri rahatlatacak alternatifler üzerinde düşünülmesi ve tartışılması gerektiğini belirtti. Kaya, LGS'ye 7 Haziran'da girecek 1 milyon 670 bin öğrencinin sınava giriş kayıtlarının otomatik olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığını hatırlattı. Kaya, koşulların ağırlığı ve çocukların psikolojisinin bu sınavı kaldıracak durumda olmadığını söyleyerek, olumsuz koşullarda ve stres altında yapılacak sınavların gerçek amacına ulaşmayacağını dile getirdi.

BASKILARA BOYUN EĞMEYİN

Kaya, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a açık çağrımızdır. Siyasi baskılara boyun eğmeyin. Eğitime ilişkin kararlarda inisiyatifi ele alın. Eğitim bilimci kimliğinizi kullanın. Eğitimin bileşenlerinin görüşlerini de alarak Sağlık Bakanlığını ve Bilim Kurulunu bilgilendirin. İOKBS ve LGS sınavlarının ertelenerek uygun bir tarihe alınmasına öncülük edin. Çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimiz sizden bunu bekliyor. Bilim, akıl ve irade siyasal baskılara feda edilmesin."

29-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş