Arama sonuçları

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: MEB’e alınmadı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: MEB’e alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 bin öğretmenin atamasında yapılan sözlü sınavlarla ilgili bilgi almak için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) randevu istemiş ancak yanıt alamadığını duyurarak, bugün bakanlığa gideceğini duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun gelmesinden önce Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaparak, şunları ifade etmişti: "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin"

KİMİN LİSTESİNE GÖRE

Kılıçdaroğlu, bakanlık kapısına geldi ancak kapı açık değildi. Kılıçdaroğlu’nun gelmesinden önce bakanlığın demir kapısının parmaklıklarına zincir takıldığı ve bakanlık önünde güvenlik önlemleri alındı. Kılıçdaroğlu’nun aydılmasıyla güvenlik görevlileri dağıldı.

 “Bu milletin çocuklarının haklarının mülakatlarda gasp edildiğini” belirten Kılıçdaroğlu, bakanlık önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa, bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa, bu gasp edilme sarayın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en öncelikli görevimdir. Adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. KPSS'de 80 puan alan, 90 puan alan, 95 puan alan evlatlarımızın sözlü mülakatlarda elendiğini gördük. Onlarla konuştuk. Yazıktır, günahtır. Bu ülkeye, bu memlekete yazıktır, günahtır. 

TÜGVA'DAN TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı? Burada haksızlık var, evlatlarımıza haksızlık var. Bir anne babanın evladını sınavlara nasıl hazırladığını bilmeyenimiz var mı? Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay'a gittiler, davalarını açtılar. Danıştay kararında deniyor ki; verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır. Haksızlığa uğradığını düşünen bütün vatandaşlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Haksızlık yapanlar görecekler, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımızın üstüne. Onlara daha önce de söyledim. Haksızlıkların altına imza atmayın dedim. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunlarla hesaplaşmak benim boynumun borcudur." 

KPSS mülakat mağdurları önce sosyal medyada sınavdan yüksek not almalarına rağmen, mülakatlarda düşük notlarla elendiklerini dile getirmişti.

 

30-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş