Arama sonuçları

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Taşımalı eğitime son vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Taşımalı eğitime son vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Gençlik Kolları 16. Olağan Kongresi'nde gençlere hitap etti.

Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Gençlik Kolları 16. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde taşımalı eğitime son vereceklerini söyledi.

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERE

Atama bekleyen öğretmenlerin sorununu da büyük ölçüde çözeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri ilk bir haftada 138 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceklerini ifade etti.

Her soruna çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, gençlerden çözümleri büyük dikkatle ve özgüvenle anlatmalarını istedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

"'Bu sorunları çözmeye kararlıyız ve çözeceğiz' diyeceksiniz. Bu çok önemli. İnanmadığınız bir çözümü sakın anlatmayın. İnanıyorsanız anlatın. Sizin bu sorunu çözme kararlılığınızı gözlerinizden okumalı kişi. Ama bunu yaparken sert bir üslupla 'Biz böyle yapacağız' değil. Kararlı, sakin ve anlatımı gayet güzel olan bir üslupla anlatacaksınız.

'Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur ve biz bütün bu sorunları çözmeye kararlıyız' diyeceksiniz. Herhangi bir kesimin umutsuzluğu olabilir ama gençlerin umutsuz bir tablo sergilemesini asla kabul etmiyorum. Özellikle de Kuvayımilliye geleneğinden gelen gençlerin umutsuzluğunu kabul etmiyorum. Toplumun her kesimine heyecanınızı ve umudunuzu ulaştıracaksınız."

Cumhuriyet'i demokrasiyle taçlandırmanın ana hedefleri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırmak nedir? Düşünce özgürlüğüdür. Twit atıyorsunuz acaba başım belaya girer mi girmez mi diye. Facebook'ta bir şey paylaşıyorsunuz başım belaya girer mi girmez mi diye. Telefonda konuşuyorsunuz acaba dinleniyor muyum diye. Bunları tarihe gömeceğiz. Düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek. Bizim beğenmediğimiz düşüncelerin de özgürce ifade edilmesine ortam sağlayacağız."

"KİŞİYE TEPEDEN BAKMAYACAKSINIZ"

Kılıçdaroğlu, 18 yaşını dolduran gençlerin alacağı oyun konsolunda ve cep telefonlarında ÖTV ve KDV'nin olmayacağını belirtti.

Gençlerin en çok torpilden şikayet ettiğine değinen Kılıçdaroğlu, torpili bitireceklerini, merkezi ve yerel yönetimlerde mülakatı tamamen kaldıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Git kardeşim sınava gir başardıysan gel hangi partiden olursan ol hangi kimlikten, hangi inançtan olursan ol gel iş başı yapacaksın' diyeceğiz ve torpili bitireceğiz" dedi.

İktidarın 20 yıldır yurt sorununu çözemediğini savunan Kılıçdaroğlu, bir yılda Türkiye'de yurt sorununu bitireceklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde kadına yönelik şiddeti önlemek için bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacaklarını, gençlere sınırsız, ucuz ve sansürsüz internet getireceklerini söyledi.

"VERGİDE ADALETİ GETİRECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, gençlerden, israfın ve yolsuzluğun asla olmayacağını ve yolsuzluklarla en ciddi mücadeleyi yapacaklarını anlatmalarını istedi.

Milyonlarca üniversite mezunu genç işsizken, birilerine yakın olanların birkaç yerden maaş aldığını savunan Kılıçdaroğlu, bu adaletsiz tabloya tahammül edilmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde milletin ödediği vergileri ülkenin işsiz gençleri için harcayacaklarını dile getirdi.

08-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş