Arama sonuçları

CHP’den öğretmenler için 11 maddelik öneri

CHP’den öğretmenler için 11 maddelik öneri

CHP’den öğretmenler için 11 maddelik öneri. CHP, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, sosyal medya hesabından “öğretmenlere sözümüzdür” başlığı altında öğretmenler için 11 maddelik çözüm önerisini açıkladı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, işte öneriler:

CHP'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ İÇİN 11 MADDELİK ÖNERİ

1) Öğretmenler artık 657’li olmayacak. Hakimler savcılar için nasıl ayrı bir kanun varsa, öğretmenler için de ayrı ve bağımsız bir meslek kanunu gelecek.

2) Öğretmenlere 3600 ek göstergeyi çıkaracağız.

3) Her 24 Kasım’da birer maaş ikramiye vereceğiz.

4) Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen ayrımına son. Öğretmenler arasında ayrım olmaz. Tüm öğretmenler eşit statüye sahip olacak, eşit ise, eşit ücret alacak.

MAAŞLARI ARTACAK

5) Açık pozisyonlara atamalar hemen yapılacak. Kadro varsa bütün kadroları dolu olmak zorundadır.

6) Taşımalı eğitim bitecek.

7) Öğretmenlere insanlık onuruna yakışır ücret verilecek.

8) KHK’lı öğretmen iş başı yapacak. Kaldıkları yerden eğitime devam edecek, öğrencisiyle kucaklaşacaklar.

9) Milli Eğitime ayrılan paranın tamamı kamu okullarına harcanacak. Vatandaşın ödediği verginin eğitime harcanması gereken bölümü, özel okullarla paylaştırılmayacak.

10) İkili eğitim de, birleştirilmiş sınıf uygulaması da sona erecek. Bunun için ne kadar okul gerekiyorsa en hızlı şekilde yapılacak.

11) Her okulun, okul aile birliği var ama bu birlikler bir yasal statü üzerine oturmuyor. Okul aile birliğiyle okul arasındaki ilişki sağlıklı bir zemine yerleşecek, özel bir yasal statü kazanacak.

26-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş