Arama sonuçları

CHP'li Öztrak: Stratejik üstünlüğümüz genç nüfusumuzdur

CHP'li Öztrak: Stratejik üstünlüğümüz genç nüfusumuzdur

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Türkiye, büyük bir potansiyele sahiptir. Ülkemizin en önemli stratejik üstünlüğü genç nüfusumuzdur. Doğru, planlı bir eğitim ve istihdam stratejisiyle, gençlerimize başka ülkelerdeki akranlarından fazla üretip onlardan fazla kazanma imkanlarını sağlayabiliriz" dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ülkenin gençlerinin umudunu yitirdiğini ileri süren Faik Öztrak, şunları kaydetti:

"Gençlerine umut veremeyen, onları üretime katamayan bir ülke, yarına umutla bakamaz. Tek adam vesayet rejimiyle ülkemiz her alanda giderek geriliyor. Sorunlar, büyük ama çözümsüz değil. Türkiye, büyük bir potansiyele sahiptir. Ülkemizin en önemli stratejik üstünlüğü genç nüfusumuzdur. Doğru, planlı bir eğitim ve istihdam stratejisiyle gençlerimize başka ülkelerdeki akranlarından fazla üretip onlardan fazla kazanma imkanlarını sağlayabiliriz. Bizim yönetimimizde Türkiye, gençlerin yaratıcılıklarını sonuna kadar kullanacakları, baskı altında olmayacakları, fikirlerini özgürce açıklayacakları bir ülke olacak. Gençlerin işle buluşması için 'Genç İstihdam Atılımı'nı başlatacağız. Bunu yaparken, eğitim sistemini, tüm paydaşlarıyla beraber masaya yatıracağız. 30 yaş altı üniversite mezunu gençlerimize, 'Gençlik Garanti Programı' kapsamında, istihdam, ücretli staj, eğitime devam ya da işsizlik desteği seçeneklerini sunacağız. Pek çok alanda avantaj sağlayacak 'Genç Kart' uygulamasını başlatacağız. Biz, bu ülkenin geleceğinin, bu ülkenin gençleri üzerinde yükseleceğini biliyoruz."

21-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş