Arama sonuçları

Çocuğum akademik olarak geri mi kaldı?

Çocuğum akademik olarak geri mi kaldı?

Çocuğum akademik olarak geride mi kaldı? Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında geçtiğimiz 23 Mart’tan bu yana yaklaşık 18 milyon öğrenci okulda değil. Öğrenciler evlerde uzaktan eğitim görüyor.

Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Bilişim Eğitim Ağı (EBA) ile TRT kanalları üzerinden yayın yapan EBA TV ile uzaktan eğitim sürecinde. Öğretmenler ise ya kendi kurdukları online platformlar ya da canlı sınıf uygulamaları ile öğrencilerine erişmeye çalışıyor. Dijital altyapısı uygun okullar ise öğrencilerine online eğitim veriyor.

 

ÇOCUĞUM AKADEMİK OLARAK GERİ DE Mİ KALDI?

Olağanüstü bir dönemin yaşandığı ve dünyada yaklaşık 2 milyar öğrencinin de uzaktan eğitim gördüğü bu süreçte velilerin aklındaki en önemli soru da “Çocuğum akademik olarak geride mi kaldı?” oluyor.

İşte “Çocuğum evde kaldı, uzaktan eğitimde akademik olarak geri mi kalıyor? Ne yapacağız?” diyen velilere. Bu dönem çocuğunuz için eksiklik mi, telafisi olur mu? Öğrenme ortamı nasıl oluşturulur? Her çocuk öğrenebilir mi? Neden bazı çocuklar daha hızlı öğreniyor? Öğrenme nasıl gerçekleşiyor?

Ve daha fazla sorunun yanıtını ODTÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım 20 Nisan Pazartesi günü saat 17.00’de pervinkaplancom instagram hesabından yanıtlayacak. Sorularınızla yayınımıza bekleriz.

 

19-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş