Arama sonuçları

Çocuklar koronavirüse karşı fikirleriyle yarışıyor

Çocuklar koronavirüse karşı fikirleriyle yarışıyor

Çocuklar koronavirüse karşı fikirleriyle yarışıyor. Cumhuriyet'ten Figen Atalay'ın haberine göre, “Dünyayı sevgi kurtaracak” diyen çocukların, yaratıcı çözüm önerilerini gönderdiği yarışmaya, 7-12 yaş arasındaki tüm çocuklar katılabilir. Hollanda’da Designathon Works ve Türkiye’de Informel Eğitim-çocukistanbul tarafından düzenlenen ve her iki ülkede de aynı anda düzenlenen yarışmaya katılan tüm çocukların ürettikleri fikirler ve tasarımlar, proje web sayfasında yayımlanacak. Her katılımcıya özel bir “Katılım Sertifikası” verilecek.

Çözüm önerileri, ilgilenebilecek kamu ve özel sektör kurumlarının dikkatine sunulacak. Proje dönemi sonunda her ülkeden üçer çözüm önerisi seçilecek ve konulan maddi ödül, onların adına, salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocuklarına burs desteği vermek için oluşturulan “TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu”na bağışlanacak.

Etkinliğin amacı çocukların;

  • Koronavirüsün yarattığı sorunlar konusunda farkındalıklarını arttırmaları,
  • Tüm sosyal yaşamı doğrudan etkilediğini gördükleri bu sorun üzerinde düşünmeleri, empati kurmaları,
  • Bu sorunu sadece kendilerinin değil, tüm dünyadaki yaşıtlarının da benzer şekilde yaşadıklarını ve baş etmeye çalıştıklarını, bunun için dayanışma ve duygudaşlığın önemini somut olarak hissetmeleri,
  • Korkuyu cesaretten çok “merak ve sorgulamanın”ın yeneceğini keşfetmeleri,
  • Hep birlikte, herkesin yararlanabileceği tasarım odaklı yaratıcı çözümler geliştirmeleri ve tasarlamaları, böylece çözüm çabalarının aktif katılımcıları olmaları için ortam hazırlamak, alan açmak ve fırsat vermek.

KANATLI PENCERE

Korona günlerinde hepimiz doğayı çok özledik. Doğadan uzak kalmamak için pencerelerimizden geçen kuşları gözlemleyebiliriz. Gördüğümüz kuşları not alabiliriz. Ne renkti, ne zaman gördüm, kaç taneydi gibi.ve bunları bir deftere not edebiliriz. Eğer türünü bilmiyorsak kitaplardan ve internetten araştırıp öğrenebiliriz. Böylece hem kuşları tanırız, hem de zaman geçiririz. Kumru Kısıkkaya (10 yaş)

DNA PARÇALAYICISI

Albert Einstein’ın müzede sergilenen beyninden DNA’lar alınacak, çoğaltılacak ve Korona için çalışan bilim insanlarına aktarılacak. Böylece Einstein gibi düşünen çok sayıda bilim insanı aynı anda çalışarak çok kısa sürede aşı ve ilaçları bulacaklar. Sağlık çalışanlarının çalışma süreleri azalacak. Ailelerine kavuşacaklar. Nil Girgin (9 yaş)

KORONA BİLGİLENDİRİCİ SAAT

Koronavirüsü tespit eden bir saat yaparım. Koluma takarım. Dışarıda gezerken koronavirüs taşıyan birisi varsa saatin kırmızı ışığı yanar ve beni uyarır. Güvenli insan ya da yerse saatin yeşil kısmı yanarak beni bilgilendirir. Ahmet Arda Gedik (10 yaş)

DÂHİ MASKE

Maskenin 2 kulaklık tarafına yerleştirilen küçük çiplerle sol tarafındaki ateş ölçer yüksek bulduğu ateşi maskenin üst kısmında bulunan bir iletkenle sağ çipe sinyal gönderir aldığı sinyalle devreye giren sağ tarafta ki çip tarayıcı vücut taraması yaparak virüs ön tanısı yapılır . Eylül Kafa (10 yaş)

SOSYAL MESAFE ÇEMBERİ

Bu giyilebilir bir çember. Bu sayede insanlar aralarındaki sosyal mesafeyi korumak zorunda kalacaklar. Begüm Akın (12 yaş)

VİRÜS GEÇİRMEYEN ZIRH

Virüsleri geçirmeyip insana bulaştırmayan kendini temizleyen bir zırh. Ahmet Eren Dinç (7 yaş)

TAŞINABİLİR DEZENFEKTAN FIŞKIRTICI

İçine virüs giremeyen, ağıza, göze ve burna yaklaştığında alarm çalıp dezenfektan fışkırtan alet. Alp Mülazımoğlu (9 yaş)

DÜNYAYI SEVGİ KURTARACAK

İnsanlar sevgi, barış, hoşgörü içinde yaşayıp, doğaya saygı duyarsa her şey daha güzel olacak. Birlikte dünyayı renklendirelim. Deniz Yaman Çalışkan (7 yaş)

11-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş