Arama sonuçları

Çocuklar kültürlerini Anadolu'dan masallarla öğreniyor

Çocuklar kültürlerini Anadolu'dan masallarla öğreniyor

Anadolu Masalları Projesi kapsamında Erzurum'da açılan Anadolu Masal Evi'nden faydalanan her yaş grubundan çocuklar, kültürlerini Anadolu'ya özgü masalları dinleyerek öğreniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Gazi Ortaokulu bahçesindeki tarihi binada açılan masal evinden her yaş grubundan çocuklar faydalanabiliyor.

ÇOCUKLAR GİDİYOR

 

Çocukların hayat becerileri ile sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla kentte faaliyetlerine başlayan masal evinde, anaokulundan lise düzeyine kadar öğrenim gören tüm çocuklar için masal anlatımları, atölye, ebru sanatı, türkü ve resim çalışmaları ile vantrilok gösterisi yapılıyor.

Öğretmenleri ve aileleriyle masal evini ziyaret edebilen çocuklar "Kırmızı Başlıklı Kız" ve "Rapunzel" yerine dinledikleri Anadolu'dan masallarla hem kültürlerini öğreniyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor.

"ESKİ MASALLAR DERLENEREK OLUŞTURULMUŞ BİR KÜLTÜR AKTARIMI YAPIYORUZ"

Anadolu Masal Evi İl Koordinatörü Betül Ölmez, AA muhabirine, Türkiye'nin 4'üncü açılan Erzurum Anadolu Masal Evi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle bugüne kadar yaklaşık 5 bin öğrenci ile öğretmen ve veliyi ağırladıklarını söyledi.

 

Ölmez, çocuklara masalı yaşayarak anlatmaya çalıştıklarını belirterek masalları direkt değil içine drama gibi bazı duyguları koyarak küçüklere aktardıklarını dile getirdi.

ÇOCUKLAR MASAL EVİNDEN MUTLU AYRILIYOR

Vantrilok sanatını Anadolu kültürüyle birleştirerek "Gülbeyaz Nene", "Akasya" ve "Çınar" karakteriyle yansıtmaya çalıştıklarını anlatan Ölmez, çocukların yüzleri gülerek ve kendi kültürlerine ait hiç unutamayacakları bir anıyla masal evinden ayrıldığını ifade etti.

Öğretmenleriyle masal evine gelen öğrencilerden Zeynep Azra Koçyiğit ise burada güzel zaman geçirdiğini dile getirdi. Çocuklardan Mehmet Bilal Kalpar da masal dinlemenin kendisine çok iyi geldiğini belirtti.

19-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş