Arama sonuçları

ÇOMÜ, tüm birimleriyle akredite oldu

ÇOMÜ, tüm birimleriyle akredite oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) kuruluşunun 30’ncu yılında Türkiye'deki 210 üniversite arasından tüm birimleriyle birlikte uluslararası tanınırlığa sahip biçimde akredite olan ilk 16 yükseköğretim kurumu arasına girdi.

Uluslararası tanınırlığa sahip Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) ile Türkiye’deki üniversitelerin dünyadaki görünürlüklerinin arttırılması amaçlanıyor. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından içerisinde yurtdışından değerlendiricilerin ve öğrencilerin de yer aldığı bağımsız değerlendirme takımları tarafından Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri ile Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kılavuzu kapsamında yürütülen KAP; Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Birliği (ENQA), Amerikan Yükseköğretim Akreditasyon Kurulu (CHEA), Amerikan Yükseköğretim Akreditasyon Kurulu (CHEA), İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Derneği (IQA), Yüksek Öğrenimde Uluslararası Kalite Güvence Ajansları Ağı (INQAAHE) vb. önemli kuruluşlar tarafından da tanınıyor.

HEDEF TAM AKREDİTASYON

Kurumsal akreditasyona sahip 16 üniversitenin yaklaşık yarısı koşullu akreditasyon almış durumda. ÇOMÜ’de iki yıl süre ile koşullu akreditasyon alan yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor. Hedef ise iki yılın sonunda beş yıllık tam akreditasyon almak.

Bu arada ÇOMÜ, önlisans, lisans, lisansüstü eğitim öğretim ve bilimlsel araştırmalar yapılması kapsamında ISO 29990: 2010 Eğitim Kuruluşları Yönetim Sistemi ve ISO 10002: 2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite belgelerini de aldı.

DİPLOMALARDA LOGOLAR YER ALACAK

Böylece ÇOMÜ diplomalarında kurumsal akreditasyon, ISO, ECTS, TYÇ ve AYÇ logoları da yer alacak. Bu durumda da YKS kılavuzunda Kurumsal Akreditasyonu bulunan üniversiteler arasında yer alacak. Bu durumun da hem yurtiçi hem de yurtdışından daha yüksek puanlı öğrencilerin tercih edebileceği bir üniversite olması bekleniyor.

30-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş