Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki Türk Alman Üniversitesi ciddi bir sıçrama tahtası

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki Türk Alman Üniversitesi ciddi bir sıçrama tahtası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa görüştü.

Görüşmenin ardından Erdoğan ve Scholz ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmaya kendisini dinleyenleri selamlayarak başladı.

Dost ve müttefik Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Şansölyesi Scholz'ün Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, Scholz ve heyetine bir kez daha "Hoş geldiniz." dedi.

Son derece dinamik ve güçlü olan Türk-Alman ilişkilerinin boyutları ve yoğunluğunun emsalsiz olduğunu vurgulayan Erdoğan, Scholz ile yakın diyalog ve iş birliğini sürdürmekte kararlı olduklarının altını çizdi.

Erdoğan, görüşmede siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel her türlü konuyu ele aldıklarını ifade ederek, bunun yanında, şu anda sadece bölge değil, dünya gündemini işgal eden Rusya-Ukrayna konusunu da ağırlıklı değerlendirme fırsatını bulduklarını aktardı.

Eğitim-öğretim alanında İstanbul'daki Türk Alman Üniversitesi'nin çok önemli, ciddi bir sıçrama tahtası olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu da Sayın Şansölye ile özellikle görüştük. O da Türk-Alman Üniversitesi'nde bir ilahiyat fakültesi kurulması ama aynı şekilde Türk-Alman Üniversitesi'nin Almanya ayağının da tensip edecekleri eyalet veya şehir orada hemen süratle onun adımının da atılmasını ben kendilerine de teklif ettim. Zaten sözleşmenin altyapısında, içeriğinde de bu var, mevcut ve bu adımı da atmak suretiyle bir an önce Almanya ayağında da bir Türk Alman Üniversitesini kurmamız, oradaki özellikle ilahiyat konusunda da bir açığın giderilmesinde çok fayda sağlayacaktır. Ve bu konuyla ilgili olarak da Sayın Şansölye bunu da inceleyecekler ve adımı buna göre atacağız. Ve ben, özel temsilciler noktasında da iki arkadaşımızı görevlendirdim. Daha önce yine görevli olan İbrahim Kalın Bey görevine devam edecek ama İbrahim Kalın Bey ile bir de Çağatay Bey de milletvekilimiz yine bu çalışmayı yürütecekler. Aynı şekilde Sayın Şansölye de görevlendireceği iki kişiyle bu adımları atmış olacağız."

15-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş