Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversiteye girişte kimseyi açıkta bırakmıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversiteye girişte kimseyi açıkta bırakmıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'deki Mimar Sinan Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.  Önce, üniversite sayısını 78'den 207'ye çıkardıklarını aktaran Erdoğan, şu anda üniversite olmayan bir il bulunmadığını, 81 vilayetin 81'inde de üniversite olduğunu dile getirdi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Hükümete gelirken milletimize bir söz verdik. Dedik ki 'Ülkemizi dört temel alan veya dört temel esas üzerinde yükselteceğiz; eğitim, sağlık, adalet, emniyet.' Ve dikkat ederseniz ilk sıraya başka hiçbir şeyi değil, eğitimi yerleştirdik. Ülkemizde eskiden üniversite kapısında öyle bir yığılma vardı ki akıl alır gibi değildi. Bizim üniversiteye girişlerimizde 10 öğrenciden 1 tanesi üniversiteye girebiliyordu ama şimdi 10'da 10. Nereden nereye? Açıkta bırakmıyoruz kimseyi.".

YIĞILMAYI ORTADAN KALDIRDIK

"Bunlar iş bilenin kılıç kuşananın, böyle oldu" diyen Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in üniversite sorulduğu zaman "Oxford vardı da gitmedik mi?" sözünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademisyen sayısını 70 binden 182 bine çıkartarak bu yığılmayı da ortadan kaldırdıklarına dikkati çekerek, bugün Türkiye'de üniversite kontenjanlarının sayısı ile liselerden mezun olan öğrenci sayısını neredeyse aynı seviyeye getirdiklerini, artık gençlerin herhangi bir üniversite programına girmek değil, istediği üniversiteye, istediği bölüme yerleşmek için rekabet ettiklerini anlattı.

YURT KAPASİTESİ YETERLİ

Yurt, kredi ve burslarla ilgili de bilgi veren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hani birileri diyor ya, 'Yurt yok' diyor. Yurtlarımızın sayısını biz 190'dan 778'e, yurt kapasitelerini de 182 binden 747 bine yükselttik. Bay Kemal'e sorarsan 'Yurt yok.' diyor. İşte buyur ve biz bununla da kalmadık. Yurtlarda kalan öğrencilerimizi aylık 750 lira beslenme yardımından internete kadar her türlü imkanla destekliyoruz. Maddi imkansızlık sebebiyle hiçbir evladımız eğitim öğretimden geri kalmasın diye isteyen her öğrencimize aylık 850 lira burs veya kredi veriyoruz. Bu rakam yüksek lisansta 1700 liraya, doktora da 2 bin 550 liraya çıkıyor. Sadece bu yıl, kredi veya burs alan 1 milyon 374 bin öğrencimiz var. Biliyorsunuz her ay bu ödemeleri ayın 6'sı ile 10'u arasında hesaplara yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için bu ayın 25'inden itibaren yatıracağız. Hayırlı olsun diyoruz."

23-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş