Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: YKS 27-28 Haziran, LGS 20 Haziran

Cumhurbaşkanı Erdoğan: YKS 27-28 Haziran, LGS 20 Haziran

Cumhurbaşkanı Erdoğan: YKS 27-28 Haziran, LGS 20 Haziran. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren açıklamayı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü'nde video konferansla yapılan ve üç buçuk saat süren kabine toplantısı sonrasında ulusa seslendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YKS 27-28 HAZİRAN, LGS 20 HAZİRAN

Erdoğan, temmuz sonunda yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 27-28 Haziran tarihine çekildiğini ve Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) dA 20 Haziran tarihine ertelendiğini açıkladı. Erdoğan, üniversitelerin de 15 Haziran tarihinden itibaren akademik takvimlerine dönebileceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı, 31 Mayıs'a kadar kapalı olan okulların 1 Haziran'da açılıp açılmayacağıyla ilgili ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

NORMALLEŞME PLANINA GEÇİLİYOR

Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına yayılan bir normalleşme planı yaptıklarını belirten Erdoğan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağında esnetmeye gidildiğini açıkladı. Erdoğan, şöyle konuştu:

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINA SINIRLI SOKAĞA ÇIKMA İZNİ

"İlk müjdemiz; 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme measfesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 - 15,00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız.
0-14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs çarşamba günü, yine 11 - 15 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkarılabilecek. 15- 20 yaş ise, 15 Mayıs cuma günü yine aynı şartlar ve saatlerde dışarı çıkabilecektir. Sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz."

 7 İLE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILIYOR

 "Halen 31 ilde uygulanan şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını ilk etapta bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz" diyen Erdoğan, yedi ili Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla olarak belirtti.

Erdoğan, berber-kuaför ve güzellik merkezi gibi işletmeler 11 Mayıs'ta açılacağını, AVM'ler'in ise 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı ayrıca cerrahi maske satışına izin verilmesinin planlandığını, buna bir üst fiyat getirileceğini söyledi. Erdoğan, salgın hastanelerin sayısının da 1 Haziran'dan itibaren azaltılacağını söyledi.

'HİÇBİR ŞEY TAM MANASIYLA ESKİDEN BİLDİĞİMİZ DÜZENE DÖNMEYECEKTİR'

Normale dönülse de bu normalin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tedbirlerin önemli bir kısmında 1,5 ayı geride bıraktık. Okuluna gidemeyen öğrencilerimizin, esnafımızın, işçimizin, gençlerimizin ve yaşlılarımızın hayatını sınırlandırmak zorunda kalan tüm insanlarımızın eski günlerini özlediklerini biliyoruz. Elbette normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız. Ancak şu gerçeği asla aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizde hiçbir şey tam manasıyla eskiden bildiğimiz düzene dönmeyecektir, dönemeyecektir. Hastalığın daha ne kadar süreci, ilaçların bireylerin ne zaman kullanılacağı belli değildir. Normale döneceğiz ama bu yeni bir normal olacaktır. Sınırlamaların bir kısmı azaltılarak da olsa sürecektir."

04-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş