Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Gençlerin önündeki engelleri kaldırdık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Gençlerin önündeki engelleri kaldırdık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Konya Belediyesi’nce düzenlenen gençlerle iftar programında konuştu. Oktay, Konya'nın üniversiteleri, sanayisi, turizmi ve tarımsal üretimiyle Anadolu'nun göz bebeği olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sizler gibi Konya'da, Konya ruhuyla yetişen gençlerimiz inanıyorum ki hem Konya'yı hem de ülkemizi çok daha yükseltecek, çıtayı çok daha ilerilere taşıyacaktır. Kadim bir medeniyet ve tarih birikiminin varisi olmak, bize itibar kazandırmanın yanında, ağır sorumluluklar da yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilinciyle 81 iliyle daha güçlü bir Türkiye için 20 yıldır Cumhurbaşkanımız liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz. Eğitimden sanayiye, ulaştırmadan teknolojiye her alanda ülkemizi ileriye götürmenin gayretini veriyoruz. Her yeni gün bir önceki güne göre pek çok alanda daha iyi konumda olmak için uğraş veriyoruz. Sıkıntıları, sorunları görüyor bunları da en hızlı şekilde çözmek için tüm kurumlarımızla birlikte aralıksız mücadele veriyoruz. Cumhuriyet'in 100'üncü yılına, her zaman daha iyiyi hedefleyen bir vizyonla ve arkamızda bıraktığımız başarı hikayeleriyle yürüyoruz. Bu yürüyüşte sizler en büyük zenginliğimiz, enerjimiz ve itici gücümüzsünüz."

GENÇLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK

Oktay, gençlerin kültürden spora, bilimden siyasete her alanda başarılarıyla gurur verdiklerine işaret ederek, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi, her alanda gençlerin önünün açılması ve üniversiteye girişlerde katsayı adaletsizliğinin kaldırılması gibi adımların gençlere duyulan güvenin göstergesi olduğunu bildirdi.

Bu şartsız güvenin karşılığında gençlerin Türkiye'nin kalkınma ve yükselme davasına Konya'dan bilgileriyle, vizyon ve enerjileriyle en güçlü katkıyı sağlayacaklarına inandığına dikkati çeken Oktay, şöyle dedi:

"Arzumuz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Asım'ın nesli' olarak ifade ettiği tarihine, medeniyetine, kültürüne sahip çıkan, bu birikimi bilim ve teknikle tamamlayan daha nice gençlerimizin yetişmesidir. 2053 ve 2071 vizyonumuza sımsıkı sarılıp onları gerçekleştirmek için azmedecek olan sizlersiniz."

Oktay, gençleri sadece ülkenin yarınları olarak değil hem bugünü hem geleceği olarak gördüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz sizlere baktığımızda başı Toroslar gibi dik, Konya'nın ilim irfan bayrağını yükseklere taşıyacak gençler görüyoruz. Gözlerinizde Hasan Tahsinler, Ömer Halisdemirler görüyoruz. Aranızdan bugünün Cahit Arflerinin, Aziz Sancarlarının, şair Şem-ilerinin çıkacağına inanıyoruz. Türkiye'nin başarı hikayelerine genç imzalar atmaya devam edin. Bugüne kadar daima gençleri desteklemiş kadrolar olarak her zaman yanınızdayız.”

17-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş