Arama sonuçları

Çürük raporuna rağmen altı yıl eğitim yapılmış

Çürük raporuna rağmen altı yıl eğitim yapılmış

Çürük raporuna rağmen altı yıl eğitim yapılmış. Bilecik'te riskli okullar bir bir boşaltılırken, bu okulların sayısı 2'ye çıktı. Geçen gün riskli binalar arasında yer alan Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde Atatürk Ortaokulu boşaltılırken, dün de Söğüt ilçesinde bir okul depreme dayanıksız diye boşaltıldı.

İçesinde eğitim hayatını sürdüren ve 2000 yılı öncesi yapılan 256 öğrencinin eğitim gördüğü Ertuğrulgazi Ortaokulu depreme dayanıksız diye boşaltılırken, öğrenciler eğitim ve öğretimlerine bugün ilçedeki başka bir okul olan 700. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam etti.

2014 yılında binadan numune alınarak riskli okullar arasında giren okuldaki anasınıfı öğrencileri ise, Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde eğitimlerine devam edecek.

VELİLER TEPKİLİ

Bu duruma tepki gösteren veliler, Milli Eğitim Bilecik İl Müdürlüğü’ne '6 yıl önce alınan numunelerin sonuçları bugün mü?' çıktı diye sordu. Veliler, tepkilerini şöyle dile getirdi: "Ertuğrulgazi Ortaokulu binası için çürük raporu verildiği tarihte, il ve diğer ilçelerde birçok okulun da çürük ya da güçlendirilmesi gerekli raporu verildi. Çürük raporu verilen okulda niçin 6 yıldır eğitim yapıldı?"

04-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş