Arama sonuçları

Ders saatleri azalacak, okul öncesi zorunlu olacak

Ders saatleri azalacak, okul öncesi zorunlu olacak

Ders saatleri azalacak, okul öncesi zorunlu olacak, müfredat sadeleşecek. Bunları Çağrı Okulları ilkokul bölümünün açılış töreninde yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz anlattı. İşte Yılmaz'ın önümüzdeki öğretim yılı için yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamaları:  

İKİLİ EĞİTİME GEÇİLECEK: Bakan Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın Yeni Orta Vadeli Programda ikili eğitimden, tekli eğitime geçileceğini açıkladığını hatırlattı. 

1 YIL OKUL ÖNCESİ ZORUNLU: Programda ayrıca ana sınıfın zorunlu eğitim kapsamına alınmasının bulunduğunu da ifade eden Yılmaz, "Önümüzdeki dönemden itibaren okul öncesi eğitimi de 1 yıl olarak zorunlu eğitim kapsamına alıyoruz. Bu da bir reform" dedi. 

İNGİLİZCE AĞIRLIKLI: Türkçe'nin yanında bir yabancı dile hakim olunmasının önemine işaret eden Yılmaz, beşinci sınıfları İngilizce ağırlıklı olarak vereceklerini belirterek, "İstiyoruz ki okullardan mezun olan öğrenciler, ana dili gibi bir yabancı dile de hakim olsunlar" diye konuştu.

FATİH PROJESİ: Yılmaz, FATİH Projesi'nde çok önemli mesafe katettiklerini, projeyi önümüzdeki dönemde tamamlayacaklarını da bildirdi.

EĞİTİM FAKÜLTELERİ YENİDEN YAPILANACAK: Eğitim fakültelerini yeniden yapılandıracaklarını, bu fakültelere taban puan getirileceğini hatırlatan Yılmaz, hayalinde öğretmenlik mesleği olanların, eğitim fakültesini tercih etmesini istediklerini ifade etti.

KREDİ, BURS VERİLECEK: Bakan Yılmaz, tercih eden öğrencilere kredi ve burs, yurt sağlanmasını da garanti edeceklerini belirterek, "İstiyoruz ki iyi eğitimle öğretmenlerimizi yetiştirelim. İyi yetişmiş öğrenciler, öğretmenler de bizim öğrencilerimizi evlatlarımızı iyi yetiştirsin ve 21. yüzyıla hazır hale getirsin." dedi. 

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ KURULACAK: Öğretmenlerin hizmet içi eğitimini sağlamak için Öğretmen Akademisi kuracaklarını, öğretmenler için performans değerlendirme sistemini getireceklerini aktaran Yılmaz, eğitim fakültelerini öğretmen ihtiyacı doğrultusunda yeniden yapılandıracaklarını söyledi. 

MÜFREDAT SADELEŞECEK, DERS SAATLERİ AZALACAK: Müfredatı güncelleyeceğiz ve sadeleştireceğiz. Avrupa'dan geri kaldığımıza göre, o halde evlatlarımıza bir çok bilginin verilemediği düşünüldü. Kısa bir zaman süresi içerisinde çok dersi, çok bilgiyi öğrencilere vermeyi düşündük. Ancak bunun doğru olmadığı, yaşanan süreçte görüldü. Önümüzdeki dönemde müfredatı hafifleştirerek, ancak önemli derslerin de yoğunluğunu arttırarak daha iyi eğitimi öğrencilere vermek istiyoruz. Önümüzdeki yapacağımız bir şey de, ders saatlerini azaltacağız ve mesleki eğitime uygun müfredatı da gerçekleştireceğiz."

SEFERBERLİK BAŞLAYACAK: Özel sektörün eğitimdeki payını arttıracaklarını belirten Yılmaz, "Özel sektörün şu andaki eğitim sistemi içindeki öğrenci bakımından payı, yüzde 7,3 gibi bir değerde. Fakat inanıyoruz ki biz bunu yüzde 15'ler ve üzerine çıkarmak için çalışacağız. Bir seferberlik başlatacağız ve bu seferberlikte özel sektörün payını arttırdığımızda, buralardan yetişen öğrencilerimiz de inşallah Türkiye'nin geleceğini de inşa edeceklerdir. Muhakkak ki daha hep birlikte çok şeyler başaracağız." açıklamasında bulundu.

15 TEMMUZ ÖĞRENCİLERE AKTARILACAK: 15 Temmuz da bir daha silinmeyecek şekilde hem tarihe hem de bu milletin demokratik sürecinde önemli bir dönem noktası olarak yazıldı. Bunu, bundan sonra da okullarımıza, evlatlarımıza aktarmamız lazım." dedi.

DEĞERLER SİSTEMİ AKTARILACAK: Muhakkak ki her eğitim öğretim yılında, kendi evlatlarımıza değerler sistemimizi aktaracağız. Çünkü eğitimin amacı, kültürün devamlılığını sağlamaktır. Ancak bu eğitim yılından sonra bir başka şeyi daha mutlaka evlatlarımıza, öğrencilerimize söylememiz lazım. 15 Temmuz şehitlerini unutmamamız lazım ve 15 Temmuz şanlı demokrasi direnişini, destanını nesilden nesile, okuldan okula aktarmak lazım. 15 Temmuz'da bir destan yazıldı. Bu millet, hakkına, hukukuna, özgürlüğüne sahip çıktı. Milli iradesine sahip çıktı. 

ÖNE ÇIKALACAK NESİL YETİŞİYOR: Bu ülkeyi yönetme hakkının kimde olacağına bu millet sahip çıktı ve karşısında kim vardı? Aklını, vicdanını başka birine ipotek etmiş, rehin etmiş, milletin parasıyla satın alınan uçakları, helikopterleri, tankı, zırhlı araçları milletine karşı doğrultmuş bir ihanet şebekesine karşı elinde bayrağı ile elinde tek bir silahı yoktu ama ne vardı? Memleket kadar büyük bileği, memleket kadar büyük yüreği. İşte bu yürek, bu millette olduktan sonra hiç şüpheniz olmasın ki bu milletin hakkını, hukukunu ve bu coğrafyada bin yıl yaşama hakkını bundan sonra da ilanihaye devam ettirme iradesini hiç kimse alamayacaktır. Amacımız yaşatmak. Çünkü yaşatmak için geldik, ölmek için değil. Fakat milletin hakkını, hukukunu ve milletin kendisini yaşatmak için bir can vermek gerekiyorsa, işte sağına soluna bakmadan, 'ben varım' deyip, öne çıkacak bir nesil yetiştirmek yine bizim vazifemizdir. 15 Temmuz'u görenler, böyle bir neslin yetişmiş olduğunu da gördü."

ÖLÜNCE KÜÇÜLMEZ İNSAN: Şair Abdurrahim Karakoç'un "Hasan'a Mektup" şiirindeki "Öl... Ölünce küçülmez insan Hasan" dizelerini aktaran Yılmaz, insanların vatan, bayrak, millet uğruna öldüğünde küçülmediğini, aksine büyüdüğünü, devleştiğini, Ömer Halisdemirlerin de görüldüğünü ifade ederek, "Aksine 15 Temmuz'da öldüğünde ölmediğini, ölümsüzleştiğini gördü." dedi. 

Bu blog AA abonesidir

06-10-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş