Arama sonuçları

Derslere bağlanıp cinsel içerikli videolar atan tacizciler, eğitimi kilitledi

Derslere bağlanıp cinsel içerikli videolar atan tacizciler, eğitimi kilitledi

Derslere bağlanıp cinsel içerikli videolar atan tacizciler, eğitimi kilitledi. BirGün'de yer alan habere göre, öğrenciler ve öğretmenlerin ders işlemek için buluştuğu zoom programına öğrenci isimleriyle dahil olup cinsel içerikli görüntü ve sesler atan tacizciler, Bursa'da eğitimi kilitledi.

Bursa'da okullar açıldığından bu yana online tacizciler yüzünden ders işleyemeyen okulun öğrencileri, öğretmenleri ve veliler Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e kadar şikayet etmelerine rağmen bunların önüne geçilemediğinden dert yanıyor.

Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Mahallesinde bir çok okul online tacizciler yüzünden ders işleyemiyor. Dijital eğitim platformu EBA üzerinden ders işlemek için zoom programına dahil olan öğretmenler ve öğrenciler, okulların açılmasından bu yana online tacizcilerin cinsel içerikli hareketlerine maruz kalıyor.

Öğrencilerin isimlerini kullanarak programa katılan bu kişiler, öğretmen ve öğrencilere ağza alınmayacak küfürler ederken, cinsel içerikli videolar izletiyor. Daha çok 6'ncı sınıfların derslerine dahil olan tacizcilerin ilk zamanlar şarkı dinlettiklerini belirten veliler ve öğretmenler, son iki haftadır bu kişilerin çeşitli küfürler edip cinsel içerikli videolar izlettiklerini söyledi.

Yaşanan olayın ardından öğretmenler ve velilerin yine aynı program üzerinden yaptıkları bilgilendirme toplantısına da dahil olan siber zorbaların, öğretmen ve velilere siber polis olduklarını belirtip türlü hakaretlerde bulunmaları da son hareketleri oldu. Veliler, bu duruma bir an evvel çare bulunmasını istedi.

03-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş