Arama sonuçları

Derste maske kalktı mı? Kovid-19 vakası saptanırsa ne olacak?

Derste maske kalktı mı? Kovid-19 vakası saptanırsa ne olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. "Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz" diyen Koca, "Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafe kuralına uyum gösterilebiliyorsa, maske takmak artık şart değil" dedi.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamaları şöyle:

MASKE VE HES ZORUNLUĞU

Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ve kuruluşa girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak. Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz, gerektiğinde takmak üzere yanımızda taşıyoruz. Büyüklerimiz ve kronik hastalığı olanlarla beraberken vazgeçilmez olmalı.

OKULLARDA NE OLACAK?

Okullarda iki Kovid-19 vakası çıkması halinde 'sınıfların kapatılması' şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir. Pozitif çıkan öğrencinin izole edilmesi yeterli bulunacak ve eğitim devam edecektir

DERSLERDE MASKE ÇIKACAK MI?

Sağlık Bakanı Koca, derslerde ve okul servislerinde maske olup olmadığı sorusu üzerine şöyle dedi:

“Okullarda kapalı alanlarda, sosyal mesafenin korunamadığı durumlarda, dersliklerde maske zorunlu. Servislerde olduğu gibi, otobüs, uçak, sinema gibi sosyal mesafenin korumadığı alanlarda da maske zorunlu. “

Koca, TURKOVAC aşısı ile ilgili soru üzerine de “Gelecek haftadan itibaren aile hekimleri dahil bütün sağlık kuruluşlarımızda başlatmak istiyoruz” dedi.

02-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş