Arama sonuçları

Devlet yurtları öğrencilerin yüzde 10’nun barınmasına bile yetmiyor

Devlet yurtları öğrencilerin yüzde 10’nun barınmasına bile yetmiyor

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunları siyasetin de gündeminden düşmüyor. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, devlet yurtlarının, üniversite öğrencilerinin yüzde 10'unun bile barınmasına yetmediğini söyledi. Bankoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, her ile üniversite açmakla övünen hükümetin öğrencilerin ihtiyacı kadar yurt yapamadığını söyledi.

Bankoğlu şöyle dedi: “Hükümete göre 'Her üniversite mezunu iş sahibi olacak.' diye bir şey olmadığı gibi 'Üniversiteyi kazanan herkes okula gidecek' diye bir şey yokmuş. Bunu anladık. Çünkü binbir emekle okumaya hak kazanan bu gençlerin resmen yatacak yerleri bile yok. Ne kadar acı."

EĞİTİMİ İNŞAAT SANIYORLAR

2003'ten bu yana 130 üniversitenin inşaatını yapan iktidarın, iş üniversitelerdeki eğitime gelince kafasını kuma gömdüğünü öne süren Bankoğlu, şöyle devam etti:

"Eğitimi yalnızca inşaat yapımı sanmış olacaklar ki o kadar üniversiteye rağmen ülkemiz halen bilimde bir adım ileriye dahi gidememiş durumda. Bu ülkede devlet yurtları, üniversite öğrencilerinin yüzde 10'unun bile barınmasına yetmiyor. Devlet yurdunda yer bulamazsa bu üniversite öğrencileri ne yapacak? Fiyatları 15 binden başlayan özel yurtlara mı gidecek? Yurt bulamadığı için okulunu donduran yüzlerce öğrenci var. Parklarda haklarını arayan gençleri takip etmek için ayırdığınız kaynağın birazını şu ülkenin gençleri, eğitimi için ayırsanız ne olur? Öğrencileri sokak sokak kovalayacağınıza, öğrenciye ev vermeyen, fahiş fiyat veren fırsatçıları kovalayabilirsiniz."

 

24-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş