Arama sonuçları

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Yaklaşık 390 bin adayın katıldığı Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) 389 bin 308 aday katıldı.

ÖSYM tarafından düzenlenen DGS’ye iki yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen adaylar girdi. Sınav 81 il ve Lefkoşa ile 89 sınav merkezinde uygulandı. DGS,  120 sorudan oluştu. Sayısal ve sözel testlerin yer aldığı sınavda adaylara 150 dakika süre verildi.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020-DGS'nin sonuçları, sadece 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

DGS sonuçları, ÖSYM tarafından 9 Eylül'de açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

0.5 HAM PUAN KURALI GEÇERLİ

Adayların DGS puanlarının hesaplanabilmesi için sayısal ve sözel testlerden yarım net yani her iki testten de 0.5 ham puanı olmayan adayların sınav puanı hesaplanmayacak.

09-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş