Arama sonuçları

Dijital çağda ebeveynler çocuklarını sürekli gözlemlemeli

Dijital çağda ebeveynler çocuklarını sürekli gözlemlemeli

Dijital çağda ebeveynler çocuklarını sürekli gözlemlemeli. Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu dijital çağda ebeveynlerin denge hikayelerini anlattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) iş birliğinde “4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi” çevrimiçi olarak düzenlendi.

DİJİTAL ÇAĞDA EBEVEYNLER ÇOCUKLARINI SÜREKLİ GÖZLEMLEMELİ

“Dijital Çağda İnsan Kalmak” ana teması ile düzenlenen zirveye yazarlar, psikologlar, akademisyenler, araştırmacılar ve aktivistler katılırken dijitalleşmenin insan hayatındaki etkileri tartışıldı. Zirvenin konuşmacıları arasında yer alan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu dijital çağda ebeveynlerle ilgili konuştu. Hacıfazlıoğlu şöyle dedi:

Pandemi sürecinde sosyalleşme konusunda daha temkinli olurken, ailemizle beraber olmanın değerini tekrardan anladık. Yeni normalleşmede anne ve baba olarak çocuklarımızla zaman geçirmenin ve paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Bu sürecin bizim daha da güçlenmemizi sağlayacağını düşünüyorum. Yılmazlık becerilerimizi geliştirdiğimiz bu süreç beraberinde denge arayışını da getirmeye başlıyor. Bu arayışta biz ezberi bozarak, denge ile beraber yılmazlık becerilerini de geliştirmeye çalıştık. Bizim ebeveynler olarak sürekli çocuklarımızı gözlemlememiz lazım. İster dijital olsun ister yüz yüze. Sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da çocuğumuza ayna tutabilmemiz gerekli. Bu zorluklar bizi güçlendiriyor.”

 

 

06-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş