Arama sonuçları

‘Dijital Yerliler, Yeni Nesil Eğitim Modeli’

‘Dijital Yerliler, Yeni Nesil Eğitim Modeli’

‘Dijital Yerliler, Yeni Nesil Eğitim Modeli’. Teknoloji ve İnsan Kolejleri’nin Kurucusu Zeynep Dereli’nin ilk kitabı çıktı. Dereli kitabında dijital yerliler olarak nitelendirilen Z kuşağının eğitimden beklentilerini anlatıyor.

Dereli, dijitalleşme ile yaşanan yeni ve büyük değişimin gerektirdiği insan kaynağını ve daha önemlisi insanı yaratmak için eğitimde köklü bir değişime ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, şunları söylüyor:

‘DİJİTAL YERLİLER, YENİ NESİL EĞİTİM MODELİ’

“İnsan ile teknolojinin birbiriyle bütünleştirilmesi ve insanın teknolojiyi anlar, kullanılır ve geliştirir hale gelmesi, bu değişimin en temel özelliği olmak durumunda. Dijital yerliler olarak tanımladığımız Z kuşağı gençleri, dijital bir dünyanın içerisine doğan ve dijital ortamları etkin bir şekilde kullanabilen bireylerden oluşuyor. Onlara, tablet, akıllı telefon, televizyon ya da bilgisayarın nasıl kullanıldığını göstermeniz gerekmiyor. Adeta teknoloji ve sanal ortamın nasıl kullanıldığını öğrenerek dünyaya geliyorlar.

Teknolojiyi eğitimin demokratikleştirilmesi, kişiselleştirilmesi ve 21. yüzyıla uygun hale getirilmesi için kullanmalıyız. İnsan ve insanlık yani insani değerler bu kurgu içinde her zaman yol gösterici olacak ve olmak durumunda.

Ülkelerin eğitim modellerine baktığınızda, her ülkenin kendine özgü eğitim modelleri geliştirdiğini görüyoruz. Dijital Yerliler, Yeni Nesil Eğitim Modeli kitabımda ülkemizi 21. Yüzyılda lider konuma getirebilecek bir model önergesini paylaştım. Umarım değer yaratabilir.”

 

 

01-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş