Arama sonuçları

Din öğretmeninin Alevi öğrencilere sözleri: MEB, oruşturma başlattı

Din öğretmeninin Alevi öğrencilere sözleri: MEB, oruşturma başlattı

Ankara’nın Mamak ilçesindeki bir ortaokulda, sözleşmeli olarak görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, 8. sınıf öğrencilerine 20 Eylül'deki ders sırasında “Alevi olanlar parmak kaldırsın” dedikten sonra parmak kaldıran öğrencilere “Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor?" sorularını yönelttiği öne sürülmüştü. 

Bu olayın basına yansıması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara'da bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olaya ilişkin soruşturma başlattı.

MEB AÇIKLAMA YAPTI

MEB'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Ankara'nın bir ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir."

Bu arada AKP Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıkmamada şöyle dedi: “AK Parti olarak vatandaşlarımızın dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyor, Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır."

 

24-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş