Arama sonuçları

Diyanet: 4-6 yaş çocuklara yönelik Kur’an kursları zorunlu eğitim sayılmalı

Diyanet: 4-6 yaş çocuklara yönelik Kur’an kursları zorunlu eğitim sayılmalı

Son dönemin tartışmalı kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı eğitime yönelik yeni planlar yapıyor. Diyanet, 4-6 yaş çocuklara yönelik Kur’an kurslarının zorunlu eğitimden sayılmasını istiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an kurslarının zorunlu eğitim sisteminin ilk basamağı olması için plan yaptığı ortaya çıktı.

Son dönemin tartışmalı kurumlarından Diyanet’in eğitimle ilgili yaptığı yeni planlar, Diyanetin 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda yer aldı.

Raporda eğitim hizmetlerine yönelik faaliyetler tek tek sıralandı. bu faaliyetler arasında Kur’an kurslarının örgün eğitim sisteminin bir parçası olmasına yönelik somut bir hedef dikkat çekti. Raporda “4-6 yaş grubu Kur’an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirilecektir” denildi.

DİN VE DEĞERLER EĞİTİMİNDE GELECEK PERSPEKTİFİ KONULU ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Diyanet, Kur’an kurslarının kapsamını da geliştirmeyi de amaçlıyor. Rapora göre 13-18 yaş grubunun ilgi, ihtiyaç ve seviyelerine uygun müstakil bir yaz Kur’an kursları çalışmaları tamamlanacak.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; çocuklara yönelik dini eğitimin yaygınlaşıtılması için de birçok faaliyet rapora girdi. Buna göre;

Yaygın din eğitimi bağlamında erken çocukluk dönemi din ve değerler eğitiminde gelecek perspektifi konulu çalıştay düzenlenecek.

Çalışan gençliğe yönelik yaygın din eğitimi içerik ve planlama çalışmaları yapılacak. 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerine yönelik yüksek lisans programı açılmasına yönelik 29 Mayıs Üniversitesi ile toplantı yapılacak.

DERS MATERYALİ HAZIRLANMASI İÇİN KOMİSYON OLUŞTURULDU

Öte yandan Diyanet, yaz Kur’an kurslarına yönelik öğretim programına uyumlu ders materyali hazırlanması için komisyon oluşturdu. Komisyon bu amaçla taslak metinler hazırladı.

Diyanet, Milli Eğitim Bakanlığı gibi 2021-2022 eğitim öğretim yılı Kur’an kursları uygulama esasları açıkladı. Bu esaslar içerisinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ‘Kur’an kursları açıklamalarının dayanağı’ da yer aldı. Buna göre gençlere yönelik dini eğitim kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastane, üniversite kampüsleri gibi yerlerde Kur’an kursları açılacak. Bu kurslar hafta sonu öğretim yapacak.

16-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş