Arama sonuçları

Diyanet salgın dinlemiyor: 4-6 yaş için yüz yüze Kuran kursları

Diyanet salgın dinlemiyor: 4-6 yaş için yüz yüze Kuran kursları

Diyanet salgın dinlemiyor: 4-6 yaş için yüz yüze Kuran kursları. BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, 4-6 yaş Kuran kursları ile okul öncesi eğitimi de hedef alan Diyanet İşleri Başkanlığı, örgün eğitime verilen arada harekete geçti.

İl müftülerine önceki gün gönderilen ve 4-6 yaş Kuran kurslarında yüz yüze eğitimin yeni yıla kadar sonlandırıldığını duyuran yazıyı geri çeken idare, dün yeni bir yazı yayımladı. Yazıda,  “4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kuran kurslarında 23 Kasım’dan itibaren yüz yüze eğitime devam edilecektir” denildi.

DİYANET SALGIN DİNLEMİYOR: 4-6 YAŞ İÇİN YÜZ YÜZE KURAN KURSLARI

Önceki gün aldığı karar ile hafızlık eğitimi verilen yatılı Kuran kurslarının, pansiyonlarının yüzde 60’ı oranında yüz yüze eğitime devam edeceğini açıklayan Diyanet, kararını güncelledi. Pedagogların, “Küçük yaşta çocuğa verilen dini eğitim, çocuğun ileriki yaşları için geri dönülemez zararlara yol açabilir” uyarısını yaptığı 4-6 yaş Kuran kurslarının yüz yüze devam etmesi kararlaştırıldı.

GÖRÜLEN LÜZUM ÜZERİNE

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç imzalı yazıda şunlar kaydedildi:

“4-6 yaş ve İhtiyaç Odaklı Kuran kurslarımızda yüz yüze eğitime ara verildiği malumlarınızdır. Ancak görülen lüzum üzerine kararın tahsisine ihtiyaç duyulmuştur. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınacak tedbirler çerçevesinde 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kuran kurslarında 23 Kasım’dan itibaren yüz yüze eğitime devam edilmesi hususlarını tensiplerinize arz ederim.”

KAPSAMI GİDEREK GENİŞLEDİ

MEB ile imzaladığı işbirliği anlaşmalarıyla eğitimin hemen her kademesinde etkin hale getirilen Diyanet, 2019 yılında 4-6 yaş Kuran Kursları’nda 131 bin öğrenciye okul öncesi eğitim verdi. Kurslarda eğitim gören çocukların sayısı son dört yılda yüzde 758 arttı.

23-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş