Arama sonuçları

Diyanet’ten bu kez ‘seçmeli dersler havuzu’ projesi

Diyanet’ten bu kez ‘seçmeli dersler havuzu’ projesi

Diyanet’ten bu kez ‘seçmeli dersler havuzu’ projesi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üniversiteliler için hazırlanan seçmeli dersler havuzu projesini anlattı. Erbaş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencilerle buluştu. Burada öğrencilere tavsiyelerde bulunan Erbaş, "Seçimlik Dersler Havuzu" projesini anlattı.

Bu projeyle öğrencilerin yan alanlardan bilgi sahibi olabileceğini dile getiren Erbaş, şöyle konuştu:

DİYANETTEN BU KEZ ‘SEÇMELİ DERLER HAVUZU’ PROJESİ

"Burada diyelim ki 10 fakülteden talebemiz var. 10 fakültenin üniversitede bir havuzu olsun. O havuza her fakülteden seçmeli dersler atılsın. O seçmeli derslerden öğrenciler seçme imkanına kavuşsun. Mesela ilahiyat fakültesi öğrencimiz, gitsin hukuk fakültesinden bir ders seçebilsin. Ya da sosyolojiden, tarihten, psikolojiden bir ders seçebilsin. Sosyoloji öğrencisi ilahiyattan seçsin. Tıp fakültesi öğrencisi, Kur'an-ı Kerim'i o yaşa kadar öğrenememiş olabilir. İşte fırsat. İlahiyat fakültesinden Kur'an-ı Kerim dersini seçsin. Tarih bölümü öğrencisinin her zaman Osmanlıca ve Arapçaya ihtiyacı var. İlahiyatın Arapça bölümünden o dersi seçsin. Hukuk fakültesinde bir öğrenci İslam hukukunu seçsin. O zaman interdisipliner metodun bir anlamı olur."

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla, 4 milyon 210 bin lirası Başkanlığın, geri kalanı da Türkiye Diyanet Vakfı’nın desteğiyle üniversitede inşası tamamlanan caminin açılışı yapıldı.

07-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş