Arama sonuçları

Doçentlik yönetmeliği değişikliği yargıya taşındı

Doçentlik yönetmeliği değişikliği yargıya taşındı

Eğitim Sen, doçentlik yönetmeliğinde yapılan değişikliğin iptali için dava açtı. Sendikadan yapılan açıklamada 10 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 15 Nisan 2018 tarih 30392 sayılı Doçentlik Yönetmeliği’nde bazı değişiklikler yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 1. maddesinin 6. fıkrasının, 2. maddesinin a bendinin, yine 2. maddesinin b bendinin ve 2. maddesinin 9. fıkrasının öncelikle yürütmelerinin durdurulması, daha sonra iptal edilmesi için dava açıldığı belirtildi.

HANGİ DÜZENLEMELER DAVA KONUSU OLDU?

Açıklamada şöyle denildi: “Dava konusu yaptığımız düzenlemelerle, doçent adaylarının hak arama hürriyetleri zedelenmekte, dava açan/açmayan ayrımı ile eşitlik ilkesine aykırı davranılmakta, jüriye verilecek ek süre ile adaylar belirsizliğe mahkûm olmakta ve bilgi/belgelerin erişime açılması ile hem kişisel veriler tehlikeye atılmakta hem de jüri üyelerinin sübjektif davranma riski artmaktadır.”

13-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş