Arama sonuçları

Doğa Koleji öğrencileri 3 bin 214 proje yaptı

Doğa Koleji öğrencileri 3 bin 214 proje yaptı

Doğa Koleji öğrencileri 3 bin 214 proje yaptı. Doğa Koleji öğrencileri bu yıl toplam 3 bin 214 bilimsel araştırma projesi yaptı. Bu projelerde yer alan öğrenci sayısı ise 6 bin oldu.

Bilim ve teknoloji alanında projeler hazırlayan öğrenciler; BAYER, TÜBİTAK, DNA Day Essay Contest, MOSTRATEC, Cyber Mission And The Next Generation Science Standards, Google Science Fair, Harvard IJAS, IGEM (The International Genetically Engineered Machine), Imagine Cup, Intel ISEF, UNESCO Goi Peace, Dovep, Gen-or, Spaghetti Bridge, D-bap, Science Expo yarışmalarına projelerini sundu.

DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ 3 BİN 214 PROJE YAPTI

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Eğitimin temelinde proje modeli olduğunu hatırlatarak, Fen ve Teknoloji liselerinde hazırlık sınıfında; Anadolu ve Fen liselerinde ise 9. sınıfta Proje Yönetimi dersleri verildiğini vurguladı.

Lüle şöyle konuştu:

“Bilim sevdalısı öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Dünya, beceriye dayanan bir eğitim anlayışına yöneliyor, biz de öğrencilerimize bilimsel süreç becerileri kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Genç yaşta bilim ve teknolojiye ilgi duyan, üreten nesiller yetiştirmek için proje modelli eğitim sürecine odaklanmamız gerekiyor.”

LİSELER ARASI PROJE YARIŞMALARI

Bu yıl 50. kez düzenlenen liseler arası araştırma projeleri yarışmasına Doğa Koleji öğrencileri 626 proje başvurusu yaptı. Ortaokul öğrencileri arasında yapılan yarışmaya şimdiden 395 proje başvurdu. Kodlama-Robotik alanında geliştirilen tarımsal sulama konulu proje Türkiye 1.liğine layık görülürken, öğrenciler soğan ekstresinden ürettikleri antibakteriyel kremin de patentini aldı. Ankara, İstanbul, Konya, Samsun ve Malatya bölgesinden olmak üzere toplam 17 proje bölge sergisine ve ödül törenine davet edildi.

Genel Müdür Ali Rıza Lüle; geçen yıl Doğa Koleji öğrencileri tarafından TÜBİTAK’ta lisede 322, ortaokulda 84 proje başvurusu yapıldığını belirterek, şöyle dedi: “Doğa Koleji öğrencileri, bu yıl özel okullar arasında yeni bir rekora imza atarak TÜBİTAK için sayısı 1000’in üzerinde, toplamda ise 3214 proje geliştirdi. Projelerde aktif olarak yer alan öğrenci sayısı 6 bini aştı. Lise çağında teknoloji üreten öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.”

HANGİ PROJELER YER ALDI?

Doğa öğrencileri; uluslararası prestijli yarışmalar arasında yer alan MOSTRATEC’te, ‘Rahim Ağzı (serviks) Kanserine Alternatif Çözüm Yolları’ projesiyle dünya 2.’liği ve ‘Meme Kanserine Alternatif Çözüm Yolları’ projesi ile, geçen yıl dünya 4.’lüğü elde etti. Bu yıl ise, ‘Kanseri Yenen Mucize: Grifola Frondosa Mantarının C Vitamini ile Dansı’ projesinin MOSTRATEC’e davet alması ve dünya 2.liği elde etmesinin yanında; ‘Alglerden Gıda Boyası Üretilmesi’ projesi de MOSTRATEC’e davet aldı.

Konya Bilim ve Araştırma Merkezi’nin TÜBİTAK ile düzenlediği yarışmada, Din ve Ahlak alanında ‘Toplumsal Değerler ve Sosyal Sermaye’ Tarih alanında ‘Ortadoğu Barışı’ konularında hazırlanan makaleler, Türkiye 2.’liği ve 4.’lüğü başarılarını getirdi.

Bu yılki proje başarıları arasında Harvard IJAS’e şimdiden 6 proje ile davet alan öğrenciler Robotik, Fizik, Edebiyat, Matematik, Coğrafya ve Biyoloji alanlarında öğretmenlerinin danışmanlığında geliştirdikleri projeler ile ülkelerini ve Doğa Koleji’ni başarıyla temsil etme şansını yakaladı.

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ TEST İLE BELİRLENİYOR

Türkiye’de ve dünyada bir ilk olarak; Doğa Koleji tarafından geliştirilen Doğa Kişilik Temelli Yönlendirme Testi (D.K.Y.T), öğrencilerin kendi merak ve tercihlerinin yanında, kişilik özelliklerine de uygun projelere yönlendirilmelerini sağlıyor.

11-01-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş