Arama sonuçları

Doğuş Üniversitesi’ndezamları protesto eden öğrenciye uzaklaştırma

Doğuş Üniversitesi’ndezamları protesto eden öğrenciye uzaklaştırma

Doğuş Üniversitesi, yüzde 300’lere varan okul ücreti zammını protesto eden bir öğrenciye bir dönem uzaklaştırma cezası verdi.

Diken'den Mehmet Baran Kılıç'ın haberine göre, Doğuş Üniversitesi öğrencileri, yaklaşık bir aydır “Müşteri değil öğrenciyiz” diyerek okul yönetimini protesto ediyor. Yönetim, okul ücretlerine yıllık en fazla yüzde 5-10 oranında zam geleceğini taahhüt etmiş ama zamlar yüzde 300’e ulaşmıştı.

ZAMLARI PROTESTO EDİNCE

Okul yönetimi, Beykent Üniversitesi’yle birlikte geri adım atarak kayıt yenileme ücretlerine zammı protestolar sonrası TÜFE’deki yıllık artış oranına yani yüzde 79,6’ya indirmişti.

Buna rağmen öğrencilere soruşturma açılmaya ve baskı uygulanmaya devam ediliyor.

Yönetim, zam indiriminden sonra çeşitli aralıklarla 14 öğrenciye soruşturma açmıştı. Bugün soruşturması sonuçlanan Kıvılcım Çolak adlı öğrenci bir dönem uzaklaştırma cezası aldı.

Öğrenciye tebliğ edilen belgede yazana göre cezanın gerekçesi ‘yükseköğretim kurumlarında işgal ve benzeri fiillerle yükseköğretim kurumunun hizmetlerini engelleyici eylemlerde bulunmak.’

"İŞGAL DİYE BİR ŞEY YOK, VERİLEN SÖZLERİ TUTMUYORLAR"

Bir dönem uzaklaştırma cezası alan Çolak ‘işgal’le bağdaştırılacak bir eylemin olmadığını ve anayasanın kendilerine verdiği imkanlar çerçevesinde haklarını aradıklarını söyledi: “Yönetim, ailelerimizle toplantı yapmıştı ve ‘Öğrencilere elbet bir şey yapmayacağız. Demokratik haklarını kullanıyorlar’ demişti. Bu toplantıdan sonra öğrencilere soruşturma açıldı. Bugün de uzaklaştırma cezası aldığımı öğrendim.”

"ÖĞRENCİLERİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Çolak, yönetimin, öğrencileri korkutmak ve sindirmek için cezayı verdiğini söyledi: “Bu, karar mahkemeden elbet dönecektir. Öğrenciler olarak susmayacağız ve korkmayacağız. Mücadelemize devam edeceğiz.”

Öğrenci ayrıca bunun ceza değil, ‘şeref madalyası’ olduğunu da ekledi.

Diğer 13 öğrencinin soruşturmaları devam ediyor.

10-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş