Arama sonuçları

Doktora mezunlarından ALES şartı aranmayacak

Doktora mezunlarından ALES şartı aranmayacak

Doktora mezunlarından ALES şartı aranmayacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), doktora mezunlarından yeniden yüksek lisans ve doktora yapmaları halinde istenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) şartını kaldırdı.  

"Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. 

DOKTORA MEZUNLARINDAN ALES ŞARTI ARANMAYACAK

Yeni düzenlemeyle, doktora/sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık, diş hekimliğinde uzmanlık, veteriner hekimliğinde uzmanlık, eczacılıkta uzmanlık mezunlarının, yeniden yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında daha önce istenen ALES'e girme şartı kaldırıldı.

Buna göre, doktora mezunlarının yüksek lisans ve yeniden doktora başvurularında kullanılmak üzere ALES puanı üniversitelerin yetkili kurulları tarafından belirlenecek. Adayların değerlendirme işlemleri için 55'ten düşük, 75'ten fazla olmamak üzere bir puan tespit edilecek.

DOKTORALI İNSAN KAYNAĞI ARTIRILACAK

YÖK'ten düzenlemeye ilişkin yapılan açıklamada, son dönemde YÖK 100/2000 Doktora Projesi gibi projelerle doktoralı insan kaynağını artırmaya yönelik çalışmalara işaret edildi. Açıklamada, "Bu değişiklik doktoralı insan kaynağındaki niteliğe katkı sağlayacaktır" denildi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç da şöyle dedi: "Bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile doktora mezunlarımızın yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında daha önceden istenilen ALES'e girme şartı artık aranmayacak."

KARAR SADECE İKİNCİ KEZ DOKTORA YAPACAK OLANLARI KAPSIYOR

YÖK, kararın, ilk kez doktora yapacak olanları kapsamadığı, yalnızca ikinci kez doktora yapacak olan kişilere yönelik olduğunun da altını çizdi.

14-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş