Arama sonuçları

'Dünya-ahiret mutluluğu' için imam-hatip seferberliği

'Dünya-ahiret mutluluğu' için imam-hatip seferberliği

'Dünya-ahiret mutluluğu' için imam-hatip seferberliği. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Diyarbakır’da valilik ve il milli eğitim müdürlüğü ortaklığıyla imam hatip ortaokulu reklamı yapıldı. Bu kapsamda şehirdeki reklam panolarına asılan afişlerde, “Dünya-ahiret mutluluğu isteyenlere… İmam hatip ortaokulları sizleri bekliyor” ifadelerine yer verildi.

MİLLİ DEĞERLERİNE BAĞLI

İl milli eğitim müdürlüğü ve Diyarbakır Valiliği logosu taşıyan reklam afişleri ile öğrenciler imam hatip ortaokullarına davet edildi. Afişte, imam hatip ortaokulunda okuyan öğrencilerin kazanacağı savunulan bazı özellikler, “Milli ve manevi değerlerine bağlı, topluma faydalı ve hedefleri olan” şeklinde sıralandı. Afişte, “Ahiret” vurgusu yapılması da dikkati çekti. Küçük yaşlardaki iki öğrencinin resmedildiği reklam afişine, “Dünya-ahiret mutluluğunu isteyenlere…” notu düşüldü.

ÇOCUKLAR OKULDAN UZAKLAŞIR

Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Sadrettin Kaya, iktidarın bir nesli kendi düşüncelerine göre dizayn etme çabasında olduğunu söyledi. Kaya, cemaatlerin kullandığı dilin milli eğitim müdürlüğü ve valilik logolu afişte yer almasına tepki göstererek, “Eğitimin için ahiret-dünya ilişkilerini karıştırırsanız çocukları akademik eğitim veren okullardan uzaklaştırırsınız” dedi. Afişin, çok sayıda okulun bulunduğu bir noktaya asıldığına dikkati çeken Kaya, “Bu afişi gören küçük bir öğrenci, ‘Ben imam hatibe gitmiyorum. Ahirette sorun mu yaşayacağım?’ diye ailesine sormaz mı?” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER TERCİH ETMİYOR

Diyabakır’ın birçok ilçesinde ortaokulların kontenjanlarının sınırlı olduğunu anlatan Kaya, “Normal ortaokullardaki sınıf mevcutları 50’ye ulaşırken imam hatip ortaokullarında 18-20 kişilik sınıflarda eğitim yapılıyor. Veliler ve öğrenciler, imam hatip ortaokullarını tercih etmiyor. Böyle bir ortamda, kamu kaynakları kullanılarak imam hatip yönlendirmesi yapılması kabul edilemez” diye konuştu. Kaya, afişte yer alan, “Topluma faydalı” ifadesinin altını çizerek, “Topluma faydalı birey yetiştirmeyen kamu okulumuz mu var?” diye sordu.

25-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş