Arama sonuçları

Dünya sorunlarını liseliler tartışacak

 Dünya sorunlarını liseliler tartışacak

Dünya sorunlarını liseliler tartışacak. Ülke ve dünya sorunlarını tartışacak ve çözüm arayan gençler buluşuyor.  İSTEK Kemal Atatürk Okulları'nın 3 yıldır düzenlediği İVEF- İSTEK Vakfı Eğitim Forumu 17-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye genelinde lise öğrencilerinin katılacağı Eğitim Forumu'nda gençler dünya sorunlarını ve alternatif çözümleri arayacak.

DÜNYA SORUNLARINI LİSELİLER TARTIŞACAK

4 gün sürecek Forumda, hayvan hakları, sağlık, insan hakları, dışişleri, çevre, ekonomi, güvenlik ve eğitim komitelerinde pek çok sorun ele alınacak. İSTEK Kemal Atatürk Okulları tarafından Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen İVEF, dünya ve ülke sorunlarına önem veren gençlere ev sahipliği yapıyor.

HANGİ KOMİTELERDE DÜNYA SORUNLARINI TARTIŞACAKLAR?

Hayvan Hakları: Türkiye 2004 yılından itibaren Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nu kabul etti ama hayvanlara işkencenin önüne geçilemiyor. Bunu önlemek için neler yapılabilir?

Sağlık Komitesi: Genç nüfusun, toplam nüfusun yüzde 16.4'üne karşılık geldiği ve yüzde 15’inin uyuşturucu kullandığı biliniyor. Rehabilitasyonla ancak yüzde 40’ının bağımlılıktan kurtulabildiği dikkate alındığında gençler için neler yapılmalı?

İnsan Hakları Komitesi: Uzak Doğu’dan içinde kanserojen madde bulunduran, çocukların zihinsel ve fiziksel sağlığını kalıcı olarak etkilediği bilinen oyuncaklardan çocukları korumak için ne gibi önlemler alınabilir?

Dışişleri: Gündemdeki terör olayları Müslümanlar üzerinde bir önyargıya neden oluyor. İslamafobiden uzaklaştırmak için neler yapılabilir?

TÜRKİYE’NİN BEYİN GÖÇÜ NASIL ÖNLENİR?

Çevre Komitesi: Deniz taşımacılığında ihmalkârlıklar sonucu yıllık 2.2 milyon ton petrol denizlere dökülüyor. Çevre kirliliğini önlemek için hangi yaptırımlar olmalı?

Ekonomi: Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nin kurulmasıyla, ekonomik büyümeye gelecek 10 yılda, yıllık yüzde 1.5 ilave katkı sağlanması hedefleniyor. Şeffaflık ve fonu denetleyici bir üst kurumun olmaması göz önünde bulundurulduğunda fonun gerçek amacına hizmet etmesi adına atılabilecek adımlar nelerdir?

Güvenlik: 14 Aralık 2016 tarihinde başlayan “.tr” uzantılı alan adlarının erişim sorunu yaşadığına dair ilk raporların alınmasıyla Türkiye’deki DDoS sunucularının yurtdışı sunucuları tarafından saldırı altında olduğu kaydedilmiştir. Dış kaynaklı bu saldırıların yarattığı sahte ağ trafiğini engellemek ve internete girişin kapılarını kontrol altına almak için Türkiye’deki siber güvenlik kurumlarının ne gibi önlemler alması gerekmektedir?

Eğitim: Türkiye en çok beyin göçü veren 34 ülke arasında 24. sırada olup, iyi eğitim gören yüz kişiden 59’u kaynak ve ekipman yetersizliğinden araştırmalarını yapmak için başka ülkelere gitmekte. Yurtdışına beyin göçü nasıl önlenir?

 

 

31-10-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş