Arama sonuçları

Dünya ülkelerinin telafide yol haritası

Dünya ülkelerinin telafide yol haritası

Pandemi nedeniyle okulların kapısını kapatan ve eğitimi uzaktan yapmak zorunda kalan ülkeler, öğrenme kayıplarını gidermek için yol haritası çiziyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, Türkiye, eğitimde telafiyi 1,5 yıllık bir programa yaymayı planlıyor. Ancak bu planlamada, ekstra günler ya da saatler olup olmayacağı henüz netleşmedi. Peki, dünyada durum nasıl? Türk Eğitim Derneği’nin (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM, yayınladığı “Türkiye’nin Telafi Eğitimi Yol Haritası Raporu”nda, dünyadaki örneklere değindi. Bunlardan öne çıkanlar şöyle.

OKUL GÜNLERİ UZATILACAK

İNGİLTERE: Telafi eğitimleri için 700 milyon sterlin bütçe ayıran İngiltere’de okula gidilen süreyi iki hafta kadar uzatarak yaz tatilini kısaltma seçeneği gündemde. Telafi eğitimleri kapsamında yaz okulu, kulüp ve etkinlikler düzenlenecek, öğrencilere yüz yüze, birebir ya da küçük gruplar halinde ders imkânı oluşturulacak.

ABD: Öğrenme kayıplarının telafisi için 46 eyalette telafi programı uygulanacak. Programda spor ve sanattan matematiğe uzanan çeşitli faaliyetlere yer verilecek. Ülke, 122 milyar dolarlık bütçe ayırdı.

HOLLANDA: Telafi programları için birebir ders uygulaması, öğretim niteliğinin geliştirilmesi ve okul yılının uzatılması gibi uygulamalar gündemde. Yaz tatilinin kısaltılması yönünde bir eğilim de var.

İTALYA: Okulların kapalı kaldığı günlerde öğrencilerin ihtiyaç duydukları derslerde, çevrim içi yürütülen programlarla akademik performanslar artış gösterdi.

23-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş