Arama sonuçları

EBA çökünce Bakan Selçuk: Dünyanın en büyük sitelerinde de olabiliyor

EBA çökünce Bakan Selçuk: Dünyanın en büyük sitelerinde de olabiliyor

EBA çökünce Bakan Selçuk: Dünyanın en büyük sitelerinde de olabiliyor. Koronavirüs salgını sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim dönemi 31 Ağustos'ta uzaktan telafi eğitimiyle başlamıştı. Milyonlarca öğrenci bugün canlı derslere başlayacakken Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi çöktü. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen sisteme gidemedi. "Çok kalabalık" uyarısı ile EBA çökerken kullanıcılara EBA'dan şu öneri geldi: "İsterseniz hazırladığımız Eğitim Takvimi'nden günün önerilerine bakabilirsiniz."

EBA ÇÖKÜNCE BAKAN SELÇUK: DÜNYANIN EN BÜYÜK SİTELERİNDE DE OLABİLİYOR

Sistemin çökmesi nedeniyle sosyal medyada #EBACanlıDers etiketiyle veli ve öğretmenlerden tepkiler yükseldi. EBA'da ise şu uyarı yer aldı: “Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında. Yayın akışı içi buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim takviminden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…”

ZİYA SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, EBA TV'nin çökmesi ile ilgili 'Sorunun çözülmesi için çalışma devam ediyor. Taleple birlikte yoğunluk oldu, üzerinde çalışılıyor' açıklaması yaptı.

Selçuk, şöyle dedi: "(EBA'daki yoğunluk) Bu bizim için olumlu bir haber çünkü inanılmaz bir talep var. Özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde bu talepte bir sıçrama oluştu. Bunla ilgili teknik arkadaşlar çalışıyor. Dünyanın çok büyük sitelerinde kimi zaman duraksamalar, aksamalar oluyor. Belli bir süre sonra gideriliyor. Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içerisindeler. Bu altyapı giderek de daha da güçlenecek. Bu talebin karşılanması için her türlü tedbiri alıyoruz almaya da devam edeceğiz. Bu anlamda EBA destek merkezlerinin bugün itibarıyla yarım saat önceki sayı itibarıyla 8 bin 668 olduğu, akşama kadar 9 bin olur sanırım. Oralarda da çok daha rahat bir erişim imkanı olacak. Gereken tedbirler alınıyor" dedi.

ÖZEL OKULLARDA TÜM SINIFLAR DERSTE

Bakan Selçuk, bazı özel okullarda tüm sınıflarda yüz yüze eğitimin nasıl yapıldığınının sorulması üzerine şöyle yanıt verdi: "Bazı özel okulların bütün sınıflarda öğrencilerini almasıyla ilgili birtakım haberler bize de ulaşıyor. Bunla ilgili tüm takipler yapılıyor. Derhal soruşturma açılması ve bu konularla ilgili müeyyidelerin, yaptırımların, cezaların hayata geçirilmesi söz konusu. Bu ulusal düzeyde alınan bir karar. Kısmi olarak çok az da olsa eğer bu karara uymayan okullarımız varsa gereken tedbirler alınır, cezalar verilir."

22-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş