Arama sonuçları

EBA kullanıcı sayısıyla küresel rekora gidiyor

EBA kullanıcı sayısıyla küresel rekora gidiyor

EBA kullanıcı sayısıyla küresel rekora gidiyor. MEB'den yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) dijital eğitim platformu “eba.gov.tr”, son bir ayda 1 milyarın üzerinde tıklandı ve kullanıcılar yaklaşık 900 milyon kez sayfa görüntülemesi gerçekleştirdi. Uzaktan eğitim sürecinin başladığı Mart ayı verilerine göre, “eba.gov.tr”, küresel ölçekte hizmet veren birçok popüler uzaktan eğitim platformunu geride bırakarak dünyada eğitim alanında en çok ziyaret edilen 6’ncı internet sitesi oldu. Aynı zamanda dünya genelinde tüm internet siteleri içinde 317’nci, Türkiye’de de 12’nci sıraya yerleşti. “eba.gov.tr” Türkiye’de kamu internet siteleri arasında ise ilk sırada.

Mobil uygulama olarak EBA’nın indirilme oranı da kısa sürede 10 milyonu aştı. EBA mobil uygulaması 8 Nisan itibariyle Android işletim sistemi kullanan cihazlarda toplamda 7.12 milyon, EBA Akademik Destek uygulaması 1.46 milyon;  iOS işletim sistemi kullanan cihazlarda ise EBA mobil uygulaması 1.46 milyon, EBA Akademik Destek uygulaması 204 bin kez indirildi.

EBA dijital eğitim platformunu son 30 gün içerisinde tüm öğretmenlerin %69’u, okul öncesinden 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencilerin ise %44’ü kullandı. Son bir hafta içerisinde YKS’ye hazırlanan 531 bin öğrenci üniversite hazırlık platformu olan EBA Akademik Destek’ten faydalandı.

Avrupa ve Amerika’da birçok ülkenin uzaktan eğitime henüz başlayamadığı bir süreçte Türkiye’nin hali hazırda geliştirmekte olduğu altyapısıyla rekor sayılabilecek kısa bir süre içinde televizyon kanalları ve web portallarıyla uzaktan eğitime başladığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin dijital eğitim platformu EBA’yı kullanım oranları dünya ölçeğinde önemli bir yerde. Uzaktan eğitime başladığımız ilk günden bu yana, EBA Kontrol Merkezi’nde sistemi 7 gün 24 saat izleyerek sürekli geliştirme gayretindeyiz. Önümüzdeki günlerde LGS ve YKS’ye hazırlık sürecindeki 8 ve 12. sınıf düzeyindeki tüm öğrencilerimizi, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla “canlı sınıf”larda bir araya getirmeye başlıyoruz. Sistem altyapımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Hedefimiz, eğitimde fırsat adaleti ilkemize uzaktan eğitimde bütün boyutlarıyla ulaşarak bu alanda dünyaya model ülke olmaktır. Bundan sonraki süreçte 2023 Eğitim Vizyonumuzdaki hedefler doğrultusunda öğrenci ve öğretmenlerimiz için kamuoyu ile paylaşacağımız çok daha farklı çalışmalarımız olacak” dedi.

*Veriler similarweb.com, mobil uygulama marketleri ve eba.gov.tr’den alınmıştır

10-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş