Arama sonuçları

EBA sürekli hata veriyor

EBA sürekli hata veriyor

EBA sürekli hata veriyor. Covid-19 salgını sürecinde uzaktan eğitim uygulamalarına ilişkin öğretmenlerin düşüncelerini ortaya koyan ilk detaylı araştırma, MEB dergisinde yayımlandı. Uzaktan eğitime katılım için gerekli altyapının bulunmaması ve EBA’daki içeriklerin yetersiz olması, salgın koşullarında eğitimde yaşanan sorunlar olarak öne çıktı.

EBA SÜREKLİ HATA VERİYOR

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın süreli yayını olan MEB dergisi, pandemiye özel sayı çıkardı. Sayıda, Covid-19 sürecinde eğitimde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmeler ve salgının eğitime etkisini ortaya koyan araştırmalar yer aldı.

“Covid-19 Sürecindeki Uzaktan Eğitime İlişkin Öğretmen Görüşlerinin İncelenmesi” isimli araştırmaya katılan öğretmenler, EBA platformuna sağlıklı şekilde bağlanılamamasını ve öğrencilerin bir bölümünün uzaktan eğitime katılamamasını uzaktan eğitim sürecinde yaşanan sorunlar arasında sıraladı. Araştırma sonuçları, 44 öğretmenin açık uçlu anket sorularına verdiği cevaplar ile elde edildi.

İMKANSIZLIKLAR NELER?

Öğretmenlerin Covid-19 sürecindeki uzaktan eğitimde karşılaştığı ve altı ana başlık altında paylaşılan sorunlardan bazıları şöyle:

Altyapı ile ilgili sorunlar: Sabit interneti bağlamak zorunda kalmak. İnternet erişiminin ve bilgisayarlarının olmaması. Evde uygun ortamın olmaması. İmkan eşitsizlikleri.

Haberleşme ile ilgili sorunlar: Veli duyarsızlığı, veliye ulaşamamak.

Katılım ile ilgili sorunlar: Öğrenci ilgisizliği, motivasyon düşüklüğü. Ders katılımının az olması, her öğrencinin internet üzerinden iletişim kuramaması. Hem çocuğa bakmak hem ders anlatmak.

EBA Platformu ile ilgili sorunlar: Altyapı zayıflığı, bağlantı sorunu. Sistemin sürekli hata vermesi.

13-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş